Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Němečtí žurnalisté a vědci sestavili \"top ten\" témat, o kterých se v německém tisku loni nepsalo. DaimlerChrysler podplatil vysoce postavené armádní činitele v Africe, aby si zajistil dodávky. Mnohé německé chemičky by se v případě povodní proměnily kvůli nedostatečným bezpečnostním opatřením v časované bomby. Německé podniky vydělávají výrobou jedovatých pesticidů po celém světě, přitom v Německu je jejich používání dlouho zakázáno. Patří sem i lživá ekologická PR mnoha firem nebo otázky, co se stalo s majetkem Stasi.
 
Tržby vodárenských spoločností na Slovensku za predaj pitnej vody dosiahli vlani 4,368 mld. Sk. V porovnaní s rokom 2002 sa tržby za vodné znížili o 5 %.
Pokles tržieb zaznamenali vodárenské spoločnosti aj v prípade odvádzania a čistenia odpadových vôd. Tržby za stočné v minulom roku predstavovali 3,235 mld. Sk, čo je medziročné zníženie o 4,9 %. Informoval o tom Štatistický úrad.

KUŽVART JE S PŘIDĚLENOU AGENDOU SPOKOJEN, POMÁHAT MU BUDE CIBRIAN
Budoucí český zástupce v Evropské komisi Miloš Kužvart přivítal, že bude šest měsíců spolupracovat s komisařem pro zdraví a ochranu spotřebitelů Davidem Byrnem. V rozhovoru Kužvart také oficiálně potvrdil jméno prvního člena svého tříčlenného týmu - stane se jím bývalý velvyslanec Evropské komise v Praze Ramiro Cibrian. I když měl Kužvart zájem spíše o životní prostředí nebo vědu, přidělená agenda je mu prý dost blízká. Navíc v přechodném období od května do listopadu jde spíše o to, poznat zblízka každodenní fungování komise, její způsob práce, komunikace a rozhodování, ne detailní problematiku jedné konkrétní oblasti, uvedl Kužvart.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů