Pátek, 26. dubna 2024

Pozvánka na oficiální zahájení projektu Phare „ Informační a řídící systém pro životní prostředí“

Pozvánka na oficiální zahájení projektu Phare „ Informační a řídící systém pro životní prostředí“

Ve čtvrtek 6. května 2004 ve 14.00 hod proběhne v budově Ministerstva životního prostředí v místnosti č. 959 slavnostní oficiální zahájení projektu z programu Phare s názvem „Informační a řídící systém pro životní prostředí“ (Phare Project CZ 03-04-02 –  CENIA /Environmental Information and Management System/). Jedná se o česko-německý projekt, projektovým partnerem Ministerstva životního prostředí ČR je německé Federální ministerstvo životního prostředí, ochrany přírody a jaderné bezpečnosti.

Hlavním a základním cílem tohoto projektu je vytvoření jednotného informačního systému v oblasti životního prostředí, který bude moci být využíván jak institucemi státní správy, tak veřejností. Tento systém bude obě sféry propojovat, a tím zajistí bezproblémové získávání všech potřebných informací v potřebném množství, kvalitě i čase. Projekt vychází z české i evropské legislativy a bude využívat výsledků předchozích Phare projektů, při přípravě kterých MŽP spolupracovalo s německými kolegy (Projekt Phare CZ 9705-05-01 „Vytvoření metainformačního systému pro aproximaci“ a projekt CZ 9705-05-03 „Integrované rozhodování v oblasti životního prostředí a podpora veřejnosti“). Délka trvání projektu je 20 měsíců a celková finanční částka poskytnutá z prostředků Evropské unie na projekt bude činit 950 tis. EUR.

Dobře fungující systém informací o životním prostředí je podmínkou pro kvalitní, účinnou, efektivní environmentální správu a pomůže probudit zájem občanů o otázky životního prostředí.

Všechny zástupce médií srdečně zveme zahájení projektu.

Eva Veverková

tiskové odd. MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů