Pátek, 26. dubna 2024

Ekologický tarif PREKO

Ekologický tarif PREKO
Pražská energetika, a. s., nabízí od 1. května 2004 svým odběratelům ze sítí nízkého napětí (kategorie C a D1) možnost odebírat energii z obnovitelných zdrojů a podílet se tak na jejich rozvoji a to pomocí speciální přirážky ke stávajícím tarifům pro domácnosti a podnikatele ve výši 0,10 Kč/kWh včetně DPH, stálé měsíční platy se nemění. PREKO je stanoveno v souladu s Cenovým rozhodnutím Energetického regulačního úřadu č. 3/2004 ze dne 23. dubna 2004.

Nabídka elektřiny PREKO je vázána na celkové množství této elektřiny, kterou PRE vykoupí. Technicky není možné dodávat na konkrétní odběrné místo pouze elektřinu z obnovitelných zdrojů, tato elektřina se distribuuje společně s elektřinou z ostatních zdrojů. Zákazník s produktem PREKO má však jistotu, že pro něj byla nakoupena a dodána do sítě.

Co získá odběratel produktu PREKO?
Kromě vědomí, že odebírá „čistou“ elektřinu a tím podporuje rozvoj obnovitelných zdrojů energie, získá samolepku s ochrannou značkou PREKO, která vyjadřuje jeho pozitivní přístup k ochraně životního prostředí.

Pro odběratele s větší spotřebou máme připraveny i certifikáty o odběru ekologické energie. Podnikatelské subjekty mohou navíc požádat o právo označovat své výrobky ochrannou značkou PREKO.

Máte zájem získat produkt PREKO?

Prostředky získané z přirážky PREKO v roce 2004 budou navýšeny o příspěvek PRE ve výši 100 000 Kč. Vybrané prostředky jsou určeny výhradně na rozvoj obnovitelných zdrojů (výstavbu i rekonstrukci v případě navýšení výkonu).

O prostředky na konkrétní projekty mohou žádat zájemci z celé republiky, pokud splní stanovené podmínky.

Žádosti (definitivní podoba bude upřesněna do prosince 2004)

Žádosti o přidělení prostředků se začnou přijímat v lednu 2005 (po oznámení celkové částky nashromážděné v roce 2004), pořadí podání žádostí nehraje při vyhodnocování roli.

O podpořených projektech budou odběratelé produktu PREKO pravidelně informováni.

1 Nabídka pro odběratele ze sítí VN nadále pokračuje

Zdroj: Pražská energetika

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů