Sobota, 27. dubna 2024

Záslužné besedy SAKO Brno a.s.: Za Brno čistější.

Záslužné besedy SAKO Brno a.s.: Za Brno čistější.

4. května 2005

Projekt "Za Brno čistější"

Maskot Sméťa

Naší snahou je, aby si ekologický přístup k odpadům osvojilo co nejvíce lidí a k tomu je třeba kvalitní a stálá osvěta. V souladu s programovým prohlášením Rady města Brna zahájila společnosti SAKO Brno, a.s. další výchovnou kampaň, tentokrát zaměřenou na výchovu školní mládeže.

Program s názvem "Za Brno čistější" se věnuje osvětě v oblasti separace a recyklace odpadů. Cílem projektu je seznámit mládež s problematikou odpadového hospodářství ve městě Brně. Maskotem projektu je "Sméťa".

Součástí scénáře jsou besedy na ZŠ vedené odborným lektorem, exkurze do Spalovny i žákovský projekt na vyhlášená témata. Pro nejmenší SAKO Brno připravilo zábavné dopoledne na ZŠ spojené s prohlídkou popelářského auta a malou přednáškou, pro starší je připraven odborný kvíz a počítačová hra. Projekt je doplněn vhodnými tiskovinami a bude vyhodnocen v měsíci červenci, kdy budou vyhlášeny nejlepší práce žákovského projektu. Akce proběhla na brněnských základních školách ZŠ Labská, ZŠ Křídlovická, ZŠ Antonínská, ZŠ Vejrostova a ZŠ Horníkova.

Předpokládáme, že na podzim bude projekt pokračovat na dalších brněnských školách.

ZDROJ: www.sako.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů