Pátek, 26. dubna 2024

Na Mladoboleslavsku vzniknou nové cyklotrasy

Na Mladoboleslavsku vzniknou nové cyklotrasy

Mladá Boleslav připravuje projekt na území města, který plánuje rozvoj cyklistických tras na dalších 20 let.

Mladá Boleslav připravuje projekt cyklistické dopravy. Koncept projektu je vystaven v hlavní budově magistrátu na Komenského náměstí a, v domě kultury a objektu magistrátu v Havlíčkově ulici. Zároveň na všech těchto místech budou k dispozici zájemcům anketní lístky, kde mají vyjádřit své představy o budoucnosti cyklistických tras ve městě. Po zapracování všech připomínek, veřejném projednání a diskusích s odborníky bude výsledný dokument schvalovat zastupitelstvo.

Magistrát chce již letos zajistit výstavbu jedné cyklotrasy přímo ve městě a přinejmenším výstavbu cyklostezky a chodníku pro pěší mezi příměstskými částmi Hejtmánka a Bezděčín. Podél této rušné komunikace v blízkosti letiště dosud nevede ani žádná komunikace pro pěší a lidé ji už dlouhá léta požadují.

Připravovaný projekt navrhuje zásadní rozšíření současné sítě cyklotras ve městě. Měly by do budoucna vzniknout podél všech páteřních komunikací ve městě, ale také například přes chráněnou přírodní lokalitu Radouč, v lesoparku Štěpánka, podél řeky Jizery i ve směru na sousední obce.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů