Pátek, 26. dubna 2024

Ministr Ambrozek žádá pražského primátora, aby nesouhlasil se stavbou silnice podél Vltavy v Komořanech

Ministr Ambrozek žádá pražského primátora, aby nesouhlasil se stavbou silnice podél Vltavy v Komořanech

Podpořte zamítnutí změny územního plánu, která by umožnila výstavbu nové čtyřpruhové silnice podél Vltavy, napojující Modřany a Komořany na vnější městský okruh – s touto žádostí se dnes obrátil ministr životního prostředí Libor Ambrozek na pražského primátora Pavla Béma. Zastupitelstvo by mělo o změně hlasovat zítra.

 

V Komořanském zámku, který se nachází v těsné blízkosti trasy navrhované komunikace, je umístěno Regionální telekomunikační centrum (RTC), provozované Českým hydrometeorologickým ústavem. RTC je součástí krizové infrastruktury státu a musí tedy fungovat naprosto spolehlivě a zabezpečovat předpovědní a výstražnou službu pro orgány krizového řízení a integrovaného záchranného systému.   V krizových situacích jsou veškerá data z oborů meteorologie, hydrologie a čistoty ovzduší souhrnně zpracovávána právě v objektu Komořanského zámku.

 

RTC je vybaveno výpočetní technikou, která je velmi citlivá na prašnost, hluk a především otřesy. To vše by stavbu silnice bezpochyby provázelo. „Z výše uvedených důvodů proto nesouhlasím s realizací komunikačního napojení Modřan a Komořan na vnější silniční okruh kolem Prahy ve variantě podél Vltavy a žádám Vás, vážený pane primátore, abyste na jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy podpořil zamítnutí změny územního plánu č.1439/06,“ konstatuje v dopise ministr životního prostředí Libor Ambrozek.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů