Pátek, 26. dubna 2024

Na Ekologické veletrhy je už přihlášeno 323 firem

Na Ekologické veletrhy je už přihlášeno 323 firem
Necelý měsíc zbývá do zahájení Ekologických veletrhů Brno, které tvoří dvě významné akce- mezinárodní vodohospodářská výstava Vodovody-Kanalizace (VOD-KA) a mezinárodní veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO. Toto spojení mělo premiéru loni v květnu a zahájilo novou etapu Ekologických veletrhů v Brně.

Organizátoři předpokládají, že i letošní třináctý ročník bude úspěšný, v současnosti je už přihlášeno celkem 323 vystavovatelů ze 12 zemí (ČR, Slovensko,….), přičemž 16 procent tvoří noví vystavovatelé. Pro srovnání se na loňském ročníku prezentovalo 302 vystavujících firem z deseti zemí na 11 019 metrů čtverečních čisté výstavní plochy.

Vodní hospodářství, odpadové hospodářství a technologie na ochranu životního prostředí se řadí mezi problematiku, která zaměstnává nejen ministerské úředníky, ale především se týká pracovníků státní správy a samosprávy, starostů malých i velkých měst a obcí. „Neustále hledáme nové okruhy návštěvníků, které by mohly být pro naše vystavovatele zajímavé. Jsme si vědomi toho, jak důležité je podchytit osoby, které rozhodují o investicích do vodního hospodářství a životního prostředí, v rámci jednotlivých firem, ministerstev, krajských a městských úřadů,“ řekla manažerka Ekologických veletrhů Jana Ostrá. Cílem je soustředit na jednom místě starosty měst a obcí, projektanty, architekty, provozovatele ČOV, výrobce a obchodníky, konzultantské a poradenské firmy, provozovatele skládek, spaloven odpadů i stavební firmy.

Vedle pavilonu B a D se nově otevřou prostory pavilonu C, podstatně větší bude nabídka v oborech Úprava a čištění odpadních vod, Bezvýkopová technologie a Zpracování a využití odpadů. Veletrhy Brno a. s. věnuje velkou pozornost mediální podpoře a v tomto směru rozšířila komunikační kampaň o nové odborné a technické tituly s cílem oslovit další okruhy odborníků. Úzce spolupracuje také s denním tiskem a předními internetovými portály, které se problematice ekologie věnují. K hlavním mediálním partnerům patří deník Právo, Rádio Impuls, Moderní obec, server Enviweb a další.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů