Pátek, 26. dubna 2024

Smart ForTwo hybrid, šílenost pro ekology

Smart ForTwo hybrid, šílenost pro ekology

Hybridy začínají vévodit světu. Kdo nemá v nabídce alespoň jeden takový model, téměř jako by nebyl. Holt kvalitní PR dokázalo veřejnost přesvědčit, že hybridní pohon je budoucnosti dopravy.

I když nikdo z výrobců nechce zveřejnit celkovou energetickou bilanci takového vozu, dá se hybridní pohon pochopit u vozů, které se často pohybují po městě a v příměstském provozu. Takové vozy taxi jsou ideálními kandidáty pro tuto „zelenou hračku”.

Jenže jaký má význam dát takový pohon do malého městského vozu, které samo o sobě dosahuje extrémně nízké spotřeby a tedy i emisí škodlivých látek?

Každopádně malý Smart ForTwo se dočká hybridního pohonu. Ten bude určen jak pro benzínovou, tak pro naftovou verzi vozu. Základem pohonu bude 20 kW elektromotor, který např. s naftovým motorem 0,8 o výkonu 33 kW, dosáhne spotřeby až 2,9 l na 100 km. Zdá se vám to málo? Je to zhruba o 12 procent méně, než kolik spotřebuje čistě naftová verze, jenže 12 procent z ničeho je úspora blížící se nule.

Dá se tedy říci, že celý záměr, přivést hybridní Smart ForTwo je jen reklamní záležitostí, protože se bude moci výrobce chlubit nejmenším a nejzbytečnějším hybridním vozem na trhu.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů