Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

V sobotu 15. září pořádáme od 13.00 do 18.00 v rámci  Klášterních slavností v Nových Hradech malý trh s místními produkty. K mání budou především dobroty z kuchyně borovanského Klubu tradic, ovčí sýry a jehněčí speciality, keramické a tkané zboží z dílny Nazareth, dřevěné výrobky, proutěné zboží. V rámci Klášterních slavností můžete shlédnou divadélko pro děti a vyzkoušet si svoji zručnost v některé z připravených tvořivých dílen. To vše v areálu Novohradského kláštera a klášterní zahrady.

Pro velký zájem zařazujeme ještě jeden kurz zpracování mléka, který bude zaměřený na zpracování různých mléčných výrobků – jogurtu, tvarohu, měkkých, polotvrdých, tvrdých a pařených sýrů, přípravě brynzy a žinčice. Vedle výroby sýra se budete věnovat také jeho finální úpravě, lakování, voskování a uzení.
Cena za dvoudenní kurz včetně ubytování, lektorného a mléka je 750 Kč. V ceně je částečně zahrnuto i stravování v průběhu kurzu, ubytování v místě ve vlastním spacáku, možno zajistit penzion.
Kde: Klubovna v „Podzámčí“, Borovany u Českých Budějovic.
Přihlášky do 15.10. Zuzana Guthová, tel. 777 320 450, e-mail guthova@rosa.ecn.cz

Týmy F1 se chtějí zbavit kvalifikačního spalování benzínu
Poslední část kvalifikace se de facto sestává ze dvou částí - spalování paliva s cílem dostat vůz na co nejnižší váhu a pak závěrečný pokus, nanejvýš dva o zajetí co nejrychlejšího času.
Týmy se nyní pokusí se zmíněného spalování paliva zbavit. Navíc není zcela v souladu s aktivitami ohledně životního prostředí.
"V současné době, kdy jsme dnes zaměření na životní prostředí, to vypadá divně," řekl Bob Bell z Renaultu.
Týmy se za účelem diskuze sejdou ve čtvrtek v Monze.
Případné změny by se projevily v roce 2008

Čínský legislativní orgán dnes uveřejnil návrh zákona o boji proti znečištění vodních zdrojů, aby vyslechl názory společnosti.
Ve snaze zastavit trend znečištění vodního prostředí, čínský legislativní orgán upravil zákon o boji proti znečištění vodních zdrojů, který už byl využíván 11 let. Podle nového návrhu Čína upevní kontrolu emisí znečišťujících vodní zdroje a zvýší tresty za porušování zákona v této sféře.
Předtím byl také zveřejněn návrh zákona o podpoře zaměstnanosti a další, které byly také předloženy společnosti, aby se k nim vyjádřila.
 
Japonský premiér Šinzó Abe včera obhajoval dalšího z ministrů své vlády kvůli jeho někdejším omylům.
Ministr ochrany životního prostředí Ičiro Kamošita připustil, že v některých minulých zprávách o využívání státních finančních prostředků se objevily chyby. Podle zpráv dal však premiér jasně najevo, že nehodlá Kamošitu odvolat, jak to požaduje opozice.
Agentury připomínají, že v pondělí opustili Abeho vládu dva její členové, ministr zemědělství a jeden náměstek. Rovněž kvůli finančnímu skandálu. Stalo se tak pouze týden poté, co premiér v kabinetu udělal změny, aby zažehnal následky porážky z červencových voleb do horní komory parlamentu.
Od loňského září, kdy Abe nastoupil do úřadu, museli z funkcí odejít čtyři ministři kvůli nesrovnalostem ve svých finančních zprávách; pátý spáchal sebevraždu.
Ministr Kamošita je se svým politickým řídícím týmem podezřelý z machinací s osmi miliony jenů (necelých 1,5 milionu Kč) v 90. letech.

Podnikatelská soutěž PX Firma a Makro Živnostník roku 2007 má další krajské finalisty - společnost Biomac, která se zabývá výrobou paliv z biomasy, se včera stala nejúspěšnější firmou v Olomouckém kraji. Je to tak již druhý krajský vítěz letošní soutěže (v úterý proběhlo moravskoslezské finále).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů