Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Vsetín - Vsetín chce zpřísnit kontroly stavebních firem v oblasti likvidace stavebního odpadu. Suť už totiž lidé ani firmy nebudou moci vozit do sběrného dvora zadarmo.

Liberec - Lesy na Ještědu a ve Vesci získá Liberec od Lesů České republiky v rámci dohody o výměně pozemků. O plochy, které jsou součástí sportovních areálů, město usiluje už tři roky

PŘIBYSLAV – Modernizaci a rozšíření skládky komunálního odpadu v Ronově nad Sázavou připravuje letos radnice v Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. Součástí skládky se stane kompostárna a sběrný dvůr, výhledově by zde měla přibýt i stanice na bioplyn.

ÚSTÍ N. L. – Městům v Ústeckém kraji dluží jejich občané desítky miliónů korun za odvoz odpadů. Dluhů velkým tempem přibývá, neplatiči někde tvoří i téměř pětinu obyvatel.
V krajském městě dlužili lidé za období od ledna 2002 do konce loňského roku za odvoz odpadků 34,29 miliónu korun.

Soutěž Ekofór 2008 odstartovala 28. ledna. Může se jí zúčastnit široká veřejnost zasíláním kreslených vtipů či příběhů tentokrát na téma Vzduch. Cílem je hlavně u dětí a mladých lidí vzbudit zájem o životní prostředí a motivovat je ke vtipnému vyjádření vztahu člověka k přírodě nebo samotných vztahů v přírodě. Uzávěrka soutěže je 7. 4., vyhlášení nejlepších autorů 28. 11. 2008. Více o soutěži včetně ukázek nejlepších děl z minulých ročníků je na www.ekofor.cz, www.brontosaurus.cz.

Ve středu 20. února zařadí Česká televize do svého pořadu PORT téma nízkoenergetické a pasivní domy. Pořad se bude vysílat od 17:30 na ČT2. Po skončení bude na stránkách PORTu probíhat diskuse s ředitelem Centra pasivního domu Janem Bártou.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů