Pátek, 26. dubna 2024

BMW jde na ekology se řadou 7

BMW jde na ekology se řadou 7

Mnichovská automobilka nehodlá nic ponechat náhodě. Byť zatím hybridní pohon nepatřil mezi její favority při hledání motorů budoucnosti, do Paříže přiveze verzi ActiveHybrid své nové luxusní řady 7.

BMW na rozdíl od Mercedesu nehodlá prezentovat hotový model. ActiveHybrid je zatím pouhým konceptem, který by se měl na trhu objevit na počátku roku 2010, přinejlepším koncem příštího roku.

Koncept řady 7 se představí na autosalonu v Paříži.Základ pohonné jednotky tvoří benzinový vidlicový osmiválec o objemu 4,4 litru z BMW 750i o maximálním výkonu 412 koní a točivém momentu 600 newtonmetrů, kterému pomáhá elektromotor o výkonu 20 koní a točivém momentu 210 newtonmetrů. Spolu s nimi se v autě objeví rekuperativní brzdy, stop-start systém a další prvky pomáhající snižovat spotřebu.

Koncept od BMW stejně jako S 400 od Mercedesu má na palubě rovněž akumulátory Li-Ion, přičemž oproti běžné verzi s osmiválcem automobilka deklaruje zlepšení spotřeby benzinu o patnáct procent. ActiveHybrid řady 7 je teprve třetím počinem automobilky na poli hybridů. Předchozí dva byly založeny na SUV X5 a X6.

Foto: BMW

http://www.tyden.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů