Pátek, 26. dubna 2024

Ministr Miko má problém. Musí se vrátit do Bruselu

Ministr Miko má problém. Musí se vrátit do Bruselu
V květnu vstupovali ministři do vlády s tím, že ve Strakově akademii zůstanou jen do předčasných voleb. Politici se na jaře dohodli, že volby budou nejpozději do 15. října. Po dnešním hlasování je jasné, že k urnám půjdeme až příští rok. Zkomplikovala tato situace pracovní plány „úřednických ministrů"? Jsou připraveni prodloužit si svůj pobyt ve vládě, nebo zvažují rezignaci?

Ministr životního prostředí Ladislav Miko už při svém nástupu do funkce oznámil, že jeho mandát je časově omezený. „Pan ministr se bude muset vrátit ke své práci v Evropské komisi v relativně krátkém čase po původně plánovaném říjnovém termínu předčasných parlamentních voleb. To stále platí a nic se na tom nezmění," sdělil serveru TÝDEN.CZ jeho tiskový mluvčí Jakub Kašpar. Ladislav Miko pracuje na ředitelství ochrany přírodních zdrojů Evropské komise.

Ministra zahraničních věcí Jana Kohouta zastihla zpráva o zrušení předčasných voleb na jednání v Bruselu. „Ministr je na zasedáni Rady EU pro všeobecné záležitosti v Bruselu, tak má k dispozici pouze médii zprostředkované informace. Proto je nyní předčasné očekávat jeho detailnější vyjádřeni v této věci," uvedl jeho úřad.

Někteří ministři se k situaci odmítli vyjádřit, jiní jsou připraveni ve vládě zůstat až do řádných voleb. „Mým úkolem bylo a je zajistit chod justice. Tento úkol budu plnit po celou dobu mého mandátu," řekla on-line deníku TÝDEN.CZ ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. „Budu tam, dokud bude potřeba," napsal v SMS ministr vnitra Martin Pecina.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů