Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Nezapomeňte využít možnosti přihlásit se na 5. mezinárodní veletrh nakládání s odpady, recyklace, průmyslové a komunální ekologie FOR WASTE 2010 za nejlepší možné ceny v termínu 1. uzávěrky do 20. 11. 2009.
Připravili jsme pro Vás výjimečnou nabídku a cenové nastavení odpovídající dnešní nelehké době s cílem umožnit účast všem, kteří přemýšlejí ekonomicky a plánují své prezentace efektivně s co nejmenšími náklady.
Vidět a být viděn - znamená i včasnou a kvalitní přípravou si zajistit nejoptimálnější podmínky na veletrhu FOR WASTE 2010.
Vyplnitelnou přihlášku v PDF najdete na: www.forwaste.cz
Neváhejte využít možnosti osobních konzultací a sjednat si schůzku přímo u Vás ve firmě, kde můžeme společnými silami vytvořit návrh prezentace dle Vašich individuálních potřeb a požadavků.

Město Slušovice na Zlínsku zmodernizuje i zvýši kapacitu čističky odpadních vod. Na projekt za 33,5 milionu korun bez DPH radnice získala dotace z Operačního programu Životní prostředí. Investice předpokládá, že se po jejím dokončení připojí na čističku okolní aglomerace. ČTK to řekl starosta Slušovic František Pavelka.
"Čistička je již zastaralá a požadavkům pro připojení dalších okolních obcí vůbec nevyhovuje. Předpokládáme, že poté, co Neubuz dokončí přivaděč, se na čističku také napojí. Sloužit bude i části obce Veselá, Březová je již napojená," dodal.
Podle Českého statistického úřadu bylo na konci loňského roku na kanalizační síť napojeno 85 procent z více než 591.000 obyvatel regionu. Region tak byl mírně nad průměrem země, lépe na tom byly domácnosti v Praze a v Jihočeském, Karlovarském a Jihomoravském kraji.

Praha - Satelitní městečka, hypermarkety, autostrády, obří parkoviště nebo sklady. Z české krajiny každý den zmizí zhruba 11 hektarů zemědělské půdy. Pro bližší představu jde o plochu bezmála tří Václavských náměstí, které má rozlohu něco přes čtyři hektary.
K tomuto údaji došla unikátní zpráva o stavu české přírody a krajiny, kterou zveřejnil ministr životního prostředí Ladislav Miko, jeden ze spoluautorů dokumentu.
Od roku 2006 se podle ministerské studie vybetonovalo nebo jinak přeměnilo bezmála 540 kilometrů čtverečních. "To je plocha větší než rozloha Prahy či okresu Most nebo Teplice," uvádí se v dokumentu. Zpráva varuje, že zabetonovaného území přibývá zvlášť rychle především v posledních letech.

Na kraji lesa mezi Bojanovicemi a Štěchovicemi leží v mlází mrtvá srna. Myslivec Jan Nohejl právě zjišťuje, zda jde o nemocný kus, nebo o oběť psů či pytláků. Do revíru zajíždí pytlácký gang a bojovat s ním je pro myslivce stále těžší. Zákonodárci jdou pytlákům nově na ruku...

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila nový monitor Samsung XL2370, ktorý ako prvý obsahuje technológiu LED. Vďaka nej je najštíhlejším (v najtenšom mieste má len 19 mm) a zároveň najúspornejším modelom z portfólia monitorov Samsung. Ponúka dynamický kontrastný pomer (5 000 000 : 1), ktorý zabezpečuje bohaté a sýte farby, pričom čas odozvy 2 ms minimalizuje výskyt rozmazaného obrazu. Používatelia sa môžu tešiť na dokonale ostrý obraz vo Full HD kvalite. Špičkové funkcie nového monitora sú zároveň ohľaduplné k životnému prostrediu - vďaka technológii LED spotrebuje približne o 40 % menej elektrickej energie než bežný monitor podobnej veľkosti. Neobsahuje žiadne toxické materiály, ako sú halogén či ortuť, a pri jeho výrobe sa nepoužívajú škodlivé farby, čo zjednodušuje recykláciu. Vďaka jeho štíhlosti sa významne obmedzia aj náklady na dopravu, čo znižuje záťaž životného prostredia.
Orientačná maloobchodná cena monitora Samsung XL2370 je 379 EUR (11 960 Sk).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů