Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Boeing sdělil, že už má na nový, efektivnější model, 496 objednávek od pěti aerolinií. První letadla by měla dorazit k zákazníkům v roce 2017.
"Zákazníci po nás chtěli zvýšit ziskovost a efektivitu paliva doprovázenou snížením ekologické stopy letadel. Naše řešení splňuje všechna tři přání," uvedl předseda sekce komerčních letadel Boeingu Jim Albaugh. Neupřesnil však, kdo přesně jsou zmínění zákazníci.
Nový Boeing by měl být podle vedení společnosti ekologičtější než konkurenční Airbus 320 neo, který je nyní velice úspěšný a za posledních sedm měsíců nasbíral přes tisíc objednávek.

Jawa míří do segmentu luxusních motocyklů. Nehodlá už bojovat s levnou asijskou konkurencí a po mnoha desítkách let ukončí produkci neekologických >>dvoutaktů<<.

Pondělí 5. 9.
Obří ekotendr. Do tohoto termínu mají zájemci o zakázku na odstranění starých ekologických škod podat na ministerstvo financí cenové nabídky.

Lanovce přes první zónu Národního parku Šumava už chybí poslední krok - aby ji schválilo zastupitelstvo Jihočeského kraje. Včera se stavbou, která vadí hlavně ekologům, souhlasila krajská rada. Ta podpořila i další projekty, jež žádaly radnice, například rozšíření silnice z Nové Pece na Zadní Zvonkovou.
O Šumavě včera jednala i vláda Petra Nečase. Ministři projednávali návrh zákona o tomto parku z dílny Plzeňského kraje. Koalice ODS, VV a TOP 09 ale odmítla, ministr životního prostředí Tomáš Chalupa totiž v blízké době předloží vlastní verzi. Důvodem jsou nedávné spory o těžbu stromů kvůli napadení kůrovcem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů