Pátek, 26. dubna 2024

Velká výzva na Jednom světě

Velká výzva na Jednom světě
  1. KULTURA: Velká výzva na Jednom světě
  2. DOTACE: Začátek dobrý, pokračování nutné
  3. PROMIŇTE: Zestárlí politici dostali cenu
  4. JDOU S NÁMI: Lidé, nevládky, firmy, osobnosti


KULTURA
Velká výzva na Jednom světě

Za necelý týden uvidíte první filmy na festivalu dokumentárních filmů Jeden svět, který pořádá Člověk v tísni. Už zítra si ale můžete koupit vstupenky na snímky ze sekce Takzvaná civilizace, na jejichž výběru spolupracovalo Hnutí DUHA. Zařazené dokumenty upozorňují na pokřivený vztah člověka k prostředí, v němž žije, a připomínají, že lidstvo neuváženými a bezohlednými zásahy nenávratně ničí přírodu. Na plátnech kin můžete zahlédnout i nový propagační klip naší iniciativy Velká výzva, ve kterém nám zestárlí Kalousek, Sobotka a Nečas posílají vzkaz z budoucnosti.

Rádi bychom vás pozvali i na návštěvu našeho informačního stánku. Po celou dobu festivalu nás najdete ve Francouzském institutu. Připravili jsme pro vás ochutnávku místních jablek, moštů a chutnou porci novinek o lokálním jídle, dovozu, chytrých řešeních a moderních technologiích. Kde nás potkat a na které filmy zajít vybírejte na zde.


DOTACE
Začátek dobrý, pokračování nutné

Zdá se, že ministr Chalupa začíná naplňovat svůj slib, že přichystá dotační program podobný úspěšné Zelené úsporám. Začátkem března Státní fond životního prostředí otevřel program na zateplení škol, nemocnic a dalších veřejných budov. Teď je ještě potřeba, aby vláda pro fond zajistila dostatek peněz například z aktuálně připravovaného rozdělení evropských fondů a znovu se tak dostalo i na domácnosti. Hnutí DUHA se o to bude snažit.


PROMIŇTE
Zestárlí politici dostali cenu

Za nejdiskutovanější reklamu měsíce označil odborný časopis Strategie plakáty se zestárlými politiky, kterými jsme zaplavili v únoru centrum Prahy. Petr Nečas, Miroslav Kalousek či Bohuslav Sobotka se na nich se šedinami a vráskami omlouvají, že promeškali příležitost nastartovat v Česku chytrou ekonomiku.

Ocenění si velmi vážíme. Naznačuje totiž, že Velkou výzvu v únoru politici prostě nemohli přehlédnout. Velmi důležitá je ale Vaše osobní pomoc - pokud jste ještě nenapsali premiérovi - napište mu teď. Bude Vás to stát jen pár minut. Stačí k tomu papír, pero a poštovní známka. A opravdu tím pomůžete.


JDOU DO TOHO
Lidé, nevládky, firmy, osobnosti

Iniciativu Velka výzva podporují české humanitární a rozvojové organizace jako je Člověk v tísni, Charita CR, ADRA a desítky dalších. Zákon o snižovaní emisí chtějí české ekologické organizace. Velkou výzvu podporuje padesátka firem a pětadvacet českých osobnosti v čele s Václavem Havlem. Své poslance a poslankyně už k přijetí zákona vyzvalo přes 20 000 lidí. Děkujeme.

Co můžete udělat Vy?
  • Přidejte se a přesvědčujte politiky o výhodách moderních zelených řešeních s námi. Bude Vás to stát jen chvíli Vašeho času a opravdu to pomůže. Napište dopis poslanci či poslankyni.
  • Informujte o iniciativě své přátele a známé. Ať se připojí také.
  • Napište si o propagační materiály Velké výzvy zdarma a distribuujte je ve svém okolí:
  • Objednejte si v internetovém obchodě ekologicky šetrné tričko či tašku Velké výzvy a podpořte práci Hnutí DUHA.
Vice o iniciativě Velká výzva Hnutí DUHA na www.velkavyzva.cz

Zdraví Vás tým Velké výzvy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů