Pátek, 26. dubna 2024

Velká výzva - 10 dní a 10 nocí

Velká výzva - 10 dní a 10 nocí
  1. FESTIVAL: Letná už volá
  2. KONFERENCE: Velká výzva pro města a obce
  3. ANKETA: Spalovna za vaším domem?
  4. PODPORA: Podniky, neziskovky, osobnosti a lidé

FESTIVAL
Letná už volá

Ještě desetkrát se vyspíte a je to tady! Sobota 9. června se park na Letné změní ve festivalové městečko Velké výzvy. Technologické vychytávky, farmářské trhy, Vypsaná fixa, N.O.H.A., Toxique, Načeva & Justin Lavash, divadla a hry pro děti. Vstup zdarma. To vše najdete na druhém ročníku festivalu, který spojí všechny co podporují iniciativu Hnutí DUHA za snížení české závislosti na drahých fosilních palivech. Více napoví naše video.

KONFERENCE
Velká výzva pro města a obce

Příklady, rady finance. Zástupci a zástupkyně českých měst a obcí budou debatovat s experty o příležitostech ke zvyšování energetické efektivity a zavádění obnovitelných zdrojů ve městech. Konferenci pořádá Hnutí DUHA a Sdružení místních samospráv ČR 21. června v Praze.

Moderní zelená řešení zaměřená na zvýšení energetické účinnosti a zavádění čistých zdrojů energie pomohou místním samosprávám ušetřit na nákladech, posílit místní ekonomiku a snížit závislost na fosilních palivech. Příklady úspěšných projektů přijedou představit zástupci vybraných českých měst. Odborníci z praxe také poradí, jak projekty připravit, propagovat a kde na ně získat finanční prostředky. Více informací na našem webu.

ANKETA
Spalovna za vaším domem?

Na skládkách či ve spalovnách zbytečně končí statisíce tun materiálů, které by mohly dostat druhou šanci: papír, hliník, plasty, dřevo, železo a další. Každou tunu surovin, jež se namísto recyklace ocitne v odpadkovém koši, bude potřeba někde vytěžit, vydolovat či vykácet a posléze zpracovat v továrně.

Vyplníte-li naši anketu, posunete naši práci pro lepší recyklaci a zároveň budete zařazeni do slosování o hodnotné ceny. Můžete vyhrát 3x poukaz na nákup v obchodě Hnutí DUHA v hodnotě 1000 Kč nebo 20x poutavé DVD Vlci v Lužici. Anketu můžete vyplnit zde.

PODPORA
Podniky, neziskovky, osobnosti, lidé

Už nyní iniciativu Velká výzva podporují desítky firem a organizací, mezi nimi i ČKD Blansko, Knauf a Člověk v tísni. K myšlence se přihlásilo pětadvacet českých osobností. Své poslance a poslankyně už k přijetí zákona vyzvalo přes 22 000 lidí. Děkujeme.

Co můžete udělat Vy?
  • Přidejte se a přesvědčujte politiky a političky o výhodách moderních zelených řešení spolu s námi. Bude Vás to stát jen chvíli Vašeho času a opravdu to pomůže. Napište dopis poslanci či poslankyni.
  • Informujte o iniciativě své přátele a známé. Ať se připojí také.
  • Napište si o propagační materiály Velké výzvy zdarma a distribuujte je ve svém okolí.
  • Objednejte si v internetovém obchodě ekologicky šetrné tričko či tašku Velké výzvy a podpořte práci Hnutí DUHA.
  • Jak ještě můžete pomoci? Naše práce je možná pouze díky drobným darům lidí, jako jste vy. Přidejte se a společně budeme úspěšní.
Vice o iniciativě Velká výzva Hnutí DUHA na www.velkavyzva.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů