Pátek, 26. dubna 2024

RozVerky Ekologického institutu Veronica

RozVerky Ekologického institutu Veronica

Dražba šperků ze soutěže Nadace Veronica

13. 11. v 18,30 hod. se v hotelu Santon v Brně uskuteční galavečer s vyhlášením soutěže šperků a přehlídkou a dražbou šperků ve prospěch ochrany přírody.

Jubilejní 10. ročník předvánoční benefiční aukce uměleckých děl proběhne v sobotu 24. 11. v 17 hod. v brněnském Besedním domě. Moderovat bude Arnošt Goldflam. Podrobné informace Petra Jadrná, tel.: 731 979 005

Obchod Nadace Veronica přijímá pěkné dárkové věci - knihy, keramiku, šperky apod., které nevyužijete a které využijí, třeba jako vánoční dárek, druzí. Výtěžek z prodeje těchto věcí podpoří ekologické a komunitní projekty pro Brno.

Ekoporadna zve: Přírodní zahrada vlastníma rukama

27. 10. (sobota) - celodenní pracovní dílna v Adamově, při které se prakticky, přímo na zahradě naučíme vytvářet různé prvky přírodní zahrady, především zvýšený záhon, sluneční past, kompost, domečky pro hmyz, smíšené kultury. Vedou Helena a Mojmír Vlašínovi, občerstvení zajištěno, akce zdarma, je třeba se přihlásit předem. Více informací naleznete zde.

4. revoluce

Zveme Vás na promítání 4. revoluce - nejúspěšnějšího německého dokumentárního filmu roku 2010. Představuje různé úhly pohledu na možnosti solární energetiky i energetické nezávislosti. Přijďte se sami přesvědčit 11. 10. v 18 hod. do Kina Art v Brně. Další promítání: Praha - Bio Oko - 2. 10. ve 20 hod., České Budějovice - Kino Kotva - 8. 10. v 17,30 hod., Litoměřice - Kino Máj - 9. 10. ve 20 hod., Ostrava - Minikino - 19. 10. v 19,30 hod.

Čtěte v časopise Veronica: Řeky ve městech

Řeky si z minulosti nesou velké břímě nevhodných vodohospodářských úprav. Jednak byl obyvatelům v důsledku úpravy a velkých sklonů břehů značně ztížen přístup, jednak byl ztracen vizuální kontakt sevřením, zahloubením a ohrázováním řeky. Až nyní si začínáme uvědomovat, že řeky ve městech jsou neuvěřitelně působivé. O dobrých příkladech, jak obnovit spojení lidí s řekou, čtěte on-line v časopise Veronica.

Novinky v našem e-obchodě

Nakupujte zeleně - Příručka pro environmentálně šetrný provoz úřadů, firem, organizací
Příručka odpovídá na otázky spojené s šetrnějším provozem úřadů, firem a organizací a zaměřuje se na zelené nakupování, které bere ohled na dopad vybraného zboží a služeb na životní prostředí. Neváhejte objednávat.

Města pro lidi
Ve své nejnovější knize Města pro lidi Jan Gehl přístupnou formou přibližuje, jak by mělo vypadat zdravé a bezpečné město - lákavé pro pěší chůzi či pro kolo, plánované tak, aby bylo možné se na mnoha m~A ­stech zastavit a spočinout; zkrátka aby bylo potěšením v něm žít.

Nezapomeňte, že veškeré publikace, stejně jako fair trade produkty (kávu, čaj, kakao, čokoládu, cukr a koření) či výrobky z chráněných dílen, si můžete osobně prohlédnout a zakoupit v Ekologické poradně Veronica na Panské 9 v Brně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů