Pátek, 26. dubna 2024

Multimediální ročenka životního prostředí

Multimediální ročenka životního prostředí

CENIA ve spolupráci se společností CrossCzech, a.s. a Sdružením středisek ekologické výchovy Pavučina dokončila realizaci edukativního projektu Environmentální výchova - Multimediální ročenka životního prostředí. Vznikla tak jedinečná výuková pomůcka na podporu ekogramotnosti pro učittele a žáky základních i středních škol, ale i širokou veřejnost.

Podařilo se úspěšně navázat na projekt předcházející, ve kterém byly vytvořeny první tři kapitoly této multimediální ročenky: Krajina, Voda, Vzduch. Původní koncept byl doplněn o informace, obrázky, grafy a fotografie k dalším pěti tématům - Půda, Doprava, Energie, Odpady, Výroba a spotřeba.

Součástí všech kapitol je inovovaný výukový modul umožňující praktické využití metod aktivního učení. Rozšířena je také sekce pro pedagogy, která obsahuje motivační náměty a návrhy vzorových vyučovacích hodin, školních projektů a soubor pracovních listů pro žáky a učitele k jednotlivým kapitolám ve vazbě na rámcové vzdělávací programy pro základní a střední školy.

Výsledkem projektu je ojedinělá příručka pro environmentální vzdělávání v atraktivní grafické podobě, která je k dispozici on-line a zdarma na adrese www.vitejtenazemi.cz.

Projekt byl spolufinancován z Evropského sociálního fondu, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.

Kontakt:

CENIA, česká informační agentura životního prostředí
Vršovická 1445/65, 100 10, Praha 10

Mgr. Pavel Ehrlich, pavel.ehrlich@cenia.cz, tel. 267 225 216

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů