Sobota, 27. dubna 2024

Na recyklovaný papír přecházejí už i velké firmy

Na recyklovaný papír přecházejí už i velké firmy

PRAHA - Ačkoliv je kampaň Arniky Šetrné papírování zaměřena především na ekologické chování úřadů a úředníků, začínají se k myšlenkám kampaně hlásit i první firmy. K používání recyklovaného papíru se přihlásila například stavební spořitelna Wüstenrot.

\"Od začátku letošního roku používáme ve společnosti Wüstenrot recyklovaný papír,\" prozradila Soňa Šálková ze sekretariátu představenstva této spořitelny a pokračovala: \"Protože máme kopírky a faxy značky Minolta, rozhodli jsme se pro druh papíru, který tato firma pro ně doporučuje jako vhodný. Papír používáme především pro interní potřebu a naše zkušenosti jsou vesměs pozivní. Zatím však nechceme dělat žádné závěry. Situaci vyhodnotíme koncem roku, a to samozřejmě i s ohledem na zvýšenou sazbu DPH,\" uvedla Šálková.

Podle jejích informací jsou ekologické aktivity německého Wüstenrotu dost rozsáhlé a mají i delší tradici. Používání recyklovaného papíru k nim samozřejmě patří.

Významným motivačním nástrojem je jistě cena. \"To se bohužel neslučuje s nedávným zvýšením sazby DPH. Myslíme, že užívání recyklovaného papíru by měli podpořit výrobci kancelářské techniky, t.j. kopírek, faxů, tiskáren atd., a pro své přístroje recyklovaný papír nabízet standardně,\" uzavřela Soňa Šálková.

Kontakt:

Mgr. Soňa Šálková, sekretariát představenstva Wüstenrot - stavební spořitelna a.s.
Janáčkovo nábřeží 41, 150 21 Praha 5
Tel. 257 092 155, e-mail: sona.salkova@wuestenrot.cz

Mgr. Milan Návoj, koordinátor kampaně Šetrné papírování, sdružení Arnika
Chlumova 17, 130 00 Praha 3
Tel. 222 781 471, e-mail: milan.navoj@arnika.org

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů