Pátek, 26. dubna 2024

SEKTOROVÁ ANALÝZA: ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ

SEKTOROVÁ ANALÝZA: ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Česká kapitálová informační agentura (ČEKIA) v dubnu vydala již čtvrtou sektorovou analýzu, z edičního plánu pro rok 2006, Odpadové hospodářství.

 Publikace Odpadové hospodářství je dle odvětvové klasifikace ekonomických činností (OKEČ) věnována odvětví Recyklace druhotných surovin (OKEČ 37), Velkoobchod s odpadem a šrotem (OKEČ 51.57) a Odstraňování odpadních vod a odpadů, čištění města, sanační a podobné činnosti (OKEČ 90) a hodnotí význam odvětví pro českou ekonomiku (součástí je rovněž rozbor vývoje základních ekonomických charakteristik, popis podnikatelské základny či bariér vstupu do odvětví), stejně jako prostředí, v němž se odvětví vyvíjí (rozbor současného legislativního rámce včetně přehledu podpůrných prostředků ze strany státu, které mohou subjekty v odvětví čerpat). Dokument je logicky uzavřen shrnutím základních vývojových trendů s identifikací perspektiv dalšího vývoje a SWOT analýzou.

Po formální stránce je publikace Odpadové hospodářství rozdělena do tří částí. První, převážně textová část (33 stran) je věnována analytickému rozboru odvětví (pro lepší orientaci je doplněna ilustrativními obrázky, tabulkami a grafy). Druhá část s názvem Kdo je kdo v českém odpadovém hospodářství (104 stran) je věnována detailnějšímu představení subjektů, které se významnou mírou podílejí na vývoji odvětví – kromě představení zhruba 50 subjektů zabývajících se odstraňováním odpadů, jejich recyklací a obchodem s nimi,  je zde uveden přehled nejvýznamnějších státních i nestátních institucí. Poslední, přílohová část s názvem Vývoj odpadového hospodářství v číslech (14 stran) obsahuje přesnější informace dokládající historický vývoj analyzovaného odvětví jako celku.

Dokument je po domluvě k nahlédnutí v prostorách agentury ČEKIA (Praha 1, Krakovská 9).

Analýzu si můžete objednat na telefonním čísle 296 370 406, na faxovém čísle 224 238 185
 (objednávku lze stáhnout níže) nebo on-line. Cena analýzy je 22 000 Kč 19 % DPH tj. 26 180 Kč.

http://ipoint.financninoviny.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů