Pátek, 26. dubna 2024

Helsinki: Kolik platí lodě za odpad

Helsinki: Kolik platí lodě za odpad

Fees for ship-generated waste are charged according to the Port of Helsinki Price List. In 2007, a waste management fee of 11.00 euros will be charged for each 100 units of measurement of a vessel's net tonnage. The minimum fee for each vessel visit is 166.00 euros and the maximum fee is 1100.00 euros.

A vessel or a shipping company shall be charged for quantities of solid waste and oily engine room waste that are exceptionally large in respect of normal use or traffic on the basis of the actual cost incurred. If a ship uses the Port of Helsinki waste reception service exclusively while en route, a separate agreement must be signed for that purpose.

If a vessel that is exempt from the requirements of mandatory delivery of ship-generated waste and from related fees delivers waste to the port, the Port of Helsinki will send such waste for further treatment/disposal at the expense of the vessel or the shipping company.

ZDROJ:www.portofhelsinki.fi

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů