Sobota, 27. dubna 2024

Berlusconi: Neapol už vyčistili od odpadkov,konečné riešenie ale potrvá tri roky

Berlusconi: Neapol už vyčistili od odpadkov,konečné riešenie ale potrvá tri roky

Rím 18. júla (TASR) - Ulice Neapola už vyčistili od hnijúcich odpadkov, avšak konečné riešenie potrvá tri roky. Upozornil na to dnes taliansky premiér Silvio Berlusconi vo svojom prejave v Ríme.

"Kompletné priemyselné nakladanie s odpadkami bude pripravené o tri roky, čo je čas potrebný na výstavbu štyroch spaľovní odpadu," uviedol premiér.

Prvé z týchto zariadení bude hotové koncom roka. Mesto dočasne zariadilo odvoz odpadu do iných častí Talianska a Európy. Ulice Neapola už teraz nie sú plné odpadkov.

Berlusconi sa popoludní zúčastnil v Neapole na pravidelnom zasadnutí kabinetu. Pokračuje tak v plnení sľubu, ktorý dal v májových voľbách, že jeho vláda bude rokovať v Neapoli dovtedy, kým sa neskončí odpadková kríza. Tento bod sa podľa neho teraz naplnil.

"Pred 58 dňami sme mali v Neapoli prvé zasadanie vlády a budeme ho mať aj dnes, keď hrdo oznámim a ukážem každému, že v Neapoli a v Campanii už nie je odpad na uliciach," povedal Berlusconi. Zároveň dodal, že táto kríza uškodila Neapolčanom, Campanii a Talianom, ako aj cestovnému ruchu a vývozu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů