Pátek, 26. dubna 2024

AVE CZ používá vozidla poháněná zemním plynem

AVE CZ používá vozidla poháněná zemním plynem

Společnost AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. začala používat pro svoz odpadu nové vozidlo značky Mercedes-Benz Econic s pohonem na zemní plyn (CNG). Jedná se o první automobil toho typu ve flotile vozidel společnosti AVE CZ. Vozidlo je určeno pro svoz domovního odpadu v ulicích hlavního města Prahy. K jeho hlavním přednostem patří výrazně nižší emise než u klasických naftových či benzínových motorů a také podstatně tišší chod. Ve srovnání s naftovým motorem produkuje CNG pohon téměř nulové emise prachových částic (PM) a oxidu siřičitého (SO2). Emise ostatních sledovaných škodlivin jsou také výrazně nižší - o 15÷25  % méně oxidu uhličitého (CO2), o 55÷85 % méně oxidů dusíku (NOX) a o 55÷98 % méně oxidu uhelnatého (CO). Hlučnost je ve srovnání s naftovým motorem snížena zhruba na polovinu.

AVE CZ chce tímto krokem přispět ke zlepšení životního prostředí v Praze a postupně i v dalších městech, kde je ovzduší zatíženo hustým automobilovým provozem.

Společnost AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. je dceřinou společností předního rakouského infrastrukturního koncernu Energie AG Oberösterreich. AVE CZ poskytuje ekologické služby orientované na zákazníka a šetřící zdroje. Portfolio služeb je vytvářeno v souladu s řetězem tvorby hodnot – sběr, transport, třídění, úprava, recyklace a odstranění odpadu. Mezi hlavní obory činnosti patří také sanace starých ekologických zátěží. V této oblasti se AVE CZ řadí ke špičce na českém trhu. V roce 2008 společnost s více než 1.300 zaměstnanci zajišťovala odstranění odpadu pro zhruba 1.200.000 obyvatel České republiky.

 

Mateřská společnost Energie AG Oberösterreich je významný infrastrukturní koncern působící na středoevropském trhu. Zabývá se třemi hlavními obory činnosti - výrobou a distribucí elektrické energie a tepla, zásobováním pitnou vodou a odpadovým hospodářstvím. Všechny obchodní činnosti koncernu Energie AG v segmentu odpadového hospodářství jsou sdruženy pod značkou AVE. Skupina AVE s více než 5.200 zaměstnanci, která je zastřešena holdingem AVE Energie AG Oberösterreich Umwelt, je jedním z největších podniků v oblasti odpadového hospodářství ve střední a východní Evropě. Skupina AVE působí na více než 150 místech v Rakousku, Bavorsku, České republice, Maďarsku, Moldávii, Rumunsku, Jižním Tyrolsku na Slovensku a Ukrajině.

AVE CZ je držitelem certifikátu „Odborný podnik pro nakládání s odpady“, a je certifikována dle norem ISO 9001:2000 (management kvality), ISO 14001:2004 (environmentální management), OHSAS 18001:2007 (bezpečnost a ochrana zdraví při práci) a od roku 2008 je celá společnost certifikována dle normy ISO/IEC 27001:2005 (bezpečnost informací) jako jediná na českém trhu odpadového hospodářství.

Kontakt pro média:

Jaroslav Nálevka,  ředitel marketingu a PR, AVE CZ odpadové hospodářství  s. r. o.

 tel.: +420 296 339 937,  e-mail : jaroslav.nalevka@avecz.cz, GSM: +420  725 865 874
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů