Úterý, 23. dubna 2024

ZooKlub čeká ekologický únor

ZooKlub čeká ekologický únor

Ekologie pro všechny. Tak to je název další zajímavé akce děčínské zoologické zahrady, kterou pro své návštěvníky nachystala na měsíc únor v ZooKlubu Expozice Rajské ostrovy. Program bude rozdělen do tří bloků. První, od 1. do 12. února, bude patřit žákům druhého stupně, středních škol a gymnázií.

"Školáky čeká ve všedních dnech promítání filmů z 35. ročníku EKOFILMU 2009. Na tuto aktivitu je ale nutné se předem objednat. V nabídce máme 40 filmů a je možné si z nich vybrat. Platí se pouze vstupné do expozice, samotné promítání je zdarma," uvedla vedoucí centra návštěvnických služeb Ing. Dagmar Floriánová.

Druhý blok bude probíhat od 15. do 26. února a bude určen pro I. stupeň základních škol. "Zájemci budou moci využít nabídky naší ZooŠkoly a vyzkoušet si program Ekologie. Nabízíme ho zdarma, školáci zaplatí jen vstup do expozice. Samotný program bude možné doplnit o promítání některého z ekofilmů," doplnila lektorka ZooŠkoly Alena Šotolová.

Třetí aktivitou ekologického února bude setkání s názvem Ohlédnutí za 35. ročníkem Ekofilmu 2009. Příchozí čeká promítání vítězného snímku Architekt odpadu. Projekce se bude konat 11. února od 17.30 h. Vstup na akci je zdarma.

Zdroj: ZOO Děčín

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů