Sobota, 27. dubna 2024

LIPKA SLAVÍ DVACET LET

LIPKA SLAVÍ DVACET LET

Lipka - školské zařízení pro environmentální vzdělávání slaví své dvacáté výročí. Součástí oslav je i akce Lipkobraní, která proběhne v sobotu 22. října na čtyřech brněnských pracovištích Lipky. Návštěvníci si vyzkouší zábavné aktivity, ochutnají netradiční speciality a budou se moci ohlédnout za uplynulými dvaceti lety Lipky.

Narozeninová akce Lipkobraní nabídne dětem i dospělým bohatý program tematicky věnovaný ovocným stromům, který bude probíhat na všech čtyřech brněnských pracovištích Lipky. Program pracoviště Lipová bude věnován jabloním, na Rozmarýnku se návštěvníci setkají s netradičním ovocným stromem kdouloní, Jezírko představí program zasvěcený ořechům a konečně na Kamenné bude program tematicky věnován třešni. "Pro rodiče i děti budou na všech pracovištích připraveny hravé i tvořivé aktivity, na Lipové si například vyzkouší moštování jablek či pečení štrúdlů, na Rozmarýnku ochutnají kdoulové speciality - sýr, sirup nebo likér, na Jezírku je čeká tvoření z ořechů a podzimní procházka a na Kamenné mimo jiné i soutěž o zlatou třešňovou pecku," vyjmenovává body z programu Kateřina Vítková z Lipky. Bude možné prohlédnout si také interiéry pracovišť Lipky s jejich výukovými a herními prvky.

Program na brněnských pracovištích bude probíhat od 10 do 15 hodin, vstupné je dobrovolné. Akce je součástí festivalu Milujeme stromy pořádaného Nadací Partnerství.


Čas a místa konání:
Sobota 22. října 2011, od 10 do 15 hodin
Lipka - pracoviště Lipová, Lipová 20, Brno-Pisárky
Lipka - pracoviště Rozmarýnek, Rozmarýnová 6, Brno-Jundrov
Lipka - pracoviště Jezírko, Brno-Soběšice (zastávka autobusu č. 43 U Jezírka)
Lipka - pracoviště Kamenná, Kamenná 20, Brno-Štýřice


Kontakty:
Kateřina Vítková, PR manažerka, katerina.vitkova@lipka.cz, 736 473 732 (od 17. října mimo ČR - v tomto termínu kontaktujte organizátory, viz níže)
Irena Koláčná, organizátorka akce, irena.kolacna@lipka.cz, 543 420 823

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů