Sobota, 27. dubna 2024

Kam směřuje trend ve stavebních izolacích?

Současnost charakterizují aktuální témata spojená s ubývajícími zásobami surovinových a energetických zdrojů, s globálními klimatickými změnami a s nadměrným znečišťováním půd, vody a ovzduší. Dále se stále více do popředí dostává otázka potřeby a používání kvalitních výrobků, které splňují zejména požadavky zdravotní nezávadnosti, ale i další technické a ekonomické parametry.

Kam směřuje trend ve stavebních izolacích?

Tyto procesy významně ovlivňují i produkty stavební výroby. Při vývoji nových materiálů se přesouvá pozornost od energeticky náročných technologií k organické materiálové bázi, poskytované přírodními surovinami. Právě ony většinu požadavků splňují. V tepelně izolační oblasti se k nim, díky svému původu a dobrým vlastnostem, jednoznačně přiřazují výrobky z technického konopí. Jsou to materiály, které vedou k efektivnímu řešení izolace budov v duchu filozofie zdravého bydlení a environmentální zodpovědnosti.

KONOPÍ JAKO KVALITNÍ A EKOLOGICKÁ SUROVINA

CANABEST, s.r.o., je český výrobce, který se hlásí k myšlence trvale udržitelného rozvoje, ochrany životního prostředí a redukce emisí CO2. Zodpovědnost k zdravému bydlení i aspekt trvalé udržitelnosti se odrážejí ve vizi společnosti nabízet na trhu produkt, který uspokojuje poptávku po ekologických materiálech. Konopné vlákno je dokonale ekologickou a zdravotně nezávadnou surovinou pro kvalitní tepelnou izolaci.

Tepelně izolační vlastnosti přírodní konopné izolace CANABEST se dají zcela srovnat s dostupnými konvenčními izolacemi. Ovšem díky tomu, že se jedná o přírodní vlákno, vyniká konopná izolace dalšími skvělými vlastnostmi, které ji stavějí na mnohem vyšší úroveň. Předně je to jedinečná schopnost regulovat vlhkost - dokáže ji absorbovat a opět uvolnit. Díky konopné izolaci dům "dýchá", odvádí vlhkost a tím se vytváří v objektu zdravé prostředí a dobré mikroklima s přirozenou ochranou proti plísním, bakteriím a jiným alergenům. Významnou devizou je výraznější letní tepelná ochrana díky vysoké schopnosti akumulovat teplo.

V porovnání s minerálními izolacemi je u konopí schopnost tepelné akumulace dvojnásobná (c = 1600 J/(kg.K)). Samozřejmou vlastností je také odolnost proti napadení škůdci a nepodléhání hnilobám. Lákavá je i čistá, rychlá a jednoduchá montáž. Práce s izolací je příjemná, bez svědění a škrabání, nedráždí dýchací trakt, aplikuje se bez rukavic a ochranného oděvu.

Stavebníci, kteří přijali zdravé bydlení jako součást svého životního stylu, najdou na trhu ucelenou nabídku rohoží pro izolaci střech, stropů, podlah a fasády. Všechny produkty se vyrábějí podle nejvyšších standardů kvality a jsou plně certifikovány.

Konopná izolace CANABEST se dá použít v novostavbách i ve starších domech. Díky svým výborným vlastnostem je vhodná pro všechny typy obytných, komerčních nebo průmyslových objektů, včetně ekologických a energeticky úsporných staveb.

ČISTĚ PŘÍRODNÍ TEPELNĚ IZOLAČNÍ ROHOŽE

Společnost CANABEST, s.r.o., reaguje na rostoucí poptávku po přírodních materiálech a od letošního roku uvádí na trh novou generaci konopných izolací - CANABEST BASIC Natur a CANABEST PLUS Natur, které jsou ekologické a jen na čistě přírodní bázi, tudíž neobsahují žádné zdraví a životnímu prostředí škodlivé látky.

Tyto špičkové, čistě přírodní tepelně izolační rohože se vyrábí z konopných vláken s příměsí organického pojiva z kukuřičného škrobu. Izolace se také vyznačuje vysokou kvalitou zpracování, která probíhá plně ekologickým procesem a za dodržování těch nejpřísnějších požadavků na kvalitu a technologii. S izolací řady Natur je možné realizovat i ekologické stavby, které si žádají výlučně obnovitelné materiály.

TECHNICKÉ FÓLIE PRO STAVEBNICTVÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ

Od letošního roku rozšiřuje firma sortiment konopné izolace o technické fólie pro stavebnictví včetně příslušenství od švýcarské firmy Ampack. Tento kompletní systém ochrany stavebního pláště je s konopnou izolací vzájemně plně kompatibilní.

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů