Pátek, 26. dubna 2024

Detekce nebezpečných emisí

Detekce nebezpečných emisí
Německý výrobce bezpečnostní a detekční techniky Dräger Safety AG z Lübecku uvedl v roce 2003 na trh řadu novinek pro monitoring nebezpečných emisí výbušných a toxických plynů.

Pevný varovný systém Polytron SE Ex LC M je vhodný pro monitoring úniků hořlavých a výbušných plynů a kapalin u skladovacích nádrží a rozvodů. Koncepce přístroje spočívá spíše ve včasné detekci i malých úniků médií s následným včasným varováním. Pro sledování úniků u plynových turbin a kotlů vytápěných zemním plynem do teplot až 150 °C je určen nový varovný systém Polytron SE Ex HT. Přístroje se připojují na vyhodnocovací jednotku Regard-1.

Nový přenosný detekční přístroj Pac Ex 2 je k dispozici ve dvou verzích; jako detekční a varovný přístroj s katalytickým senzorem pro výbušné a toxické plyny a jako kombinovaný přístroj s kyslíkovým elektrochemickým senzorem. Kapesní přístroj hmotnosti pouhých 250 g a s ovládáním na tři tlačítka pracuje na baterie. Větší přenosný přístroj X-am 3000 detekuje CO, CO2, H2S a hořlavé plyny na stejném základě.

Nový kompaktní kapesní přístroj microPac Plus velikosti platební karty s LED displejem a indikací v ppm umožňuje spolehlivé digitální měření obsahu toxických a výbušných plynů s vydáním varovného signálu. Ve variantě microPac Hb-CO testuje obsah CO ve vydechovaném vzduchu osob ohrožených otravami CO při požárech a nedokonalém spalování paliv.
Zdroj:Odpady
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů