Úterý, 19. března 2024

TOKHEIM ACIS po úspěšném recertifikačním auditu ISO 14001, OHSAS 18001 a SCC-P:201

TOKHEIM ACIS po úspěšném recertifikačním auditu ISO 14001, OHSAS 18001 a SCC-P:201

Společnost Tokheim Acis, významný poskytovatel služeb v oblasti výstavby a servisu čerpacích stanic, úspěšně absolvovala recertifikační audit a opakovaně získala na následující tři roky certifikáty podle ISO 14001, OHSAS 18001 a SCC-P:2011. Uvedené certifikáty, vydané nezávislým akreditovaným certifikačním orgánem, mezinárodní společností Bureau Veritas, potvrzují, že integrovaný systém managementu pro oblast bezpečnosti práce a životního prostředí je správně udržován, dokumentován a průběžně zlepšován. Slavnostní předání certifikátů proběhlo za přítomnosti představitelů Tokheim Acis a Bureau Veritas v sídle společnosti v Praze.

Mezinárodně uznávaná norma ISO 14001 (Environmental Management System) - Systém managementu ochrany životního prostředí byla vytvořena Mezinárodní Organizací pro standardizaci - International Organization for Standardization (ISO) se záměrem stanovit jednoznačné a přitom obecně aplikovatelné požadavky, podle kterých je jakákoliv organizace posuzována za účelem prokázání shody. Certifikací je myšleno posouzení schopnosti organizace řídit odpovědný přístup k životnímu prostředí. Zavedení systému souvisí se změnou kultury podniku a postoje lidí, kteří podporují ochranu životního prostředí.

Mezinárodně uznávaná norma OHSAS 18001 - Systémy managementu pro oblast bezpečnosti práce (BOZP) klade důraz na prevenci a minimalizaci rizik, posouzení jejich závažnosti a trvalé zlepšování bezpečnosti a ochrany zdraví zaměstnanců. Určuje jednoznačné a přitom obecně aplikovatelné požadavky, podle kterých je jakákoliv organizace posuzována za účelem prokázání shody. Hlavním přínosem implementace takového systému řízení je transparentnost za podmínky neustálého zlepšování, což ve svém důsledku přináší zvyšování výkonnosti celé organizace jako celku. V konečném důsledku to znamená zvýšení spokojenosti zákazníka, prestiže organizace na trhu a posílení její důvěryhodnosti. SCC-P:2011 - Safety Certificate Personal Provider je specifický mezinárodní standard BOZP pro oblasti petrolejářského průmyslu.

Udělené certifikáty - za předpokladu následného uspokojivého udržování funkčnosti systému managementu - platí po tři roky do 25. června 2017.

Jozef Bošiak, HSEQ manažer Tokheim Acis, s.r.o. upřesňuje: "Problematika managementu kvality, ochrany životního prostředí a zejména bezpečnosti práce není v naší společnosti jen konjunkturální jev, který má pouze dočasný charakter. Výstavba a servis technologií čerpacích stanic představují odborně náročný a z hlediska bezpečnosti práce pro naše zaměstnance, klienty, ale i zákazníky čerpacích stanic prvořadý úkol. Úspěšné plnění požadavků našich zákazníků je v současné době efektivně možné jedině zapojením všech složek integrovaného manažerského systému - kvality a bezpečnosti sestavenými do kontinuálního výkonu až do doby odvedení výsledného produktu zákazníkovi. Jsme přesvědčeni, že celý systém je tak zdrojem záruky za kvalitu produktu a její dlouhodobou stabilitu. Jsme rádi, že na této cestě máme ve společnosti Bureau Veritas již po 13 let odborně kompetentního, mezinárodně etablovaného a spolehlivého partnera."

Tomáš Máčel, Technical & Quality Manager BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. dodává: "Smyslem integrované certifikace je zaručit neustálé zlepšování systému řízení a zajistit v praxi dodržování požadavků v oblastech BOZP a životního prostředí." Zároveň p. Máčel poděkoval za vytvoření příznivých podmínek pro audit a velkou otevřenost, která u auditu nebývá zcela obvyklá a popřál hodně úspěchů v řízení obchodních aktivit.

www.bureauveritas.cz
www.tokheim.cz

O společnosti BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.

Certifikační a inspekční společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. je součástí mezinárodní skupiny Bureau Veritas, která je lídrem celosvětového certifikačního trhu a poskytuje komplexní služby v oblastech kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, životního prostředí a společenské odpovědnosti. Důvěryhodnost společnosti podtrhuje tradice a dlouholetá zkušenost sahající až do roku 1828. Celosvětově působí společnost Bureau Veritas ve 140 zemích, kde má síť 930 kanceláří a 330 laboratoří. Přes 62 tisíc zaměstnanců Bureau Veritas poskytuje služby více než 400 tisícům klientů. Na území České republiky je Bureau Veritas zastoupena již více než 100 let a zaměstnává více jak 100 profesionálů. Mezi hlavní služby, které v České republice poskytuje, patří: certifikace systému managementu a výrobková certifikace, technické inspekce v průmyslu, periodické kontrolní služby provozovaných zařízení včetně outsourcingu BOZP (PO) a životního prostředí, kontrolní činnosti ve stavebnictví, služby v oblasti lodního průmyslu, kontrolní služby pro finanční sektor, inspekce zemědělských komodit, školení a vzdělávání. Služby nejsou zaměřeny na vybraná odvětví nebo tržní segmenty, ale jsou poskytovány napříč odvětvími, bez ohledu na rozsah či charakter. Pro specifické případy jsou využíváni zahraniční auditoři, inspektoři a další experti.

Příklady akreditovaných činností poskytovaných BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.:

Certifikace systémů managementu:
ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO/IEC 20000, ISO 22000, FSSC, ISO/IEC 27001, EMAS, ISO/TS 16949, HACCP, IRIS, ISCC, BRC, IFS, GTP, GMP atd.

Certifikace produktů:
FSC C-o-C, PEFC C-o-C, EZ (ekologické zemědělství)

Verifikace:
GHG

Inspekce:
ISO 17020 - posuzovaní shody PED/TPED v rámci notifikace č.0062, bezpečnost provozovaných výtahů, inspekce zemědělských a potravinářských komodit

O společnosti Tokheim Acis, s.r.o.

Společnost Tokheim Acis, s.r.o. působí na trhu v ČR od r. 1991. Od r. 2011 je součástí celosvětové sítě Tokheim Group, která je jedním z největších výrobců technologií čerpacích stanic pohonných hmot a poskytovatelů servisních služeb pro čerpací stanice, s působností v 54 zemích světa. Hlavním zaměřením české pobočky tohoto mezinárodního holdingu jsou výstavba a komplexní servisní služby pro čerpací stanice pohonných hmot ve střediscích v Praze a Olomouci, defektoskopie a čištění nádrží a jímek ve středisku v Plzni a činnosti autorizovaného metrologického střediska ve Střelicích u Brna. Společnost má zavedený a certifikovaný systém kvality 9001:2008, bezpečnosti OHSAS 18001:2007, ochrany životního prostředí ISO 14001:2004 a rovněž certifikovaný systém nezbytný pro dodavatele v petrochemickém průmyslu SCC-P:2011.

Kontakt:

BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.
Miroslava Jůnová - Marketing Manager
Tel.: +420 210 088 211
miroslava.junova@cz.bureauveritas.com

Tokheim Acis, s.r.o.
Jozef Bošiak - HSEQ manažer
Tel.: +420 271 073 134
jozef.bosiak@tokheim.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů