Úterý, 19. března 2024

Seminář Revize norem ISO 9001 a ISO 14001 - poprvé v nových prostorách

19. září se uskutečnil v nově otevřených školicích prostorách Bureau Veritas seminář Revize normy ISO 9001 a souvislosti s ostatními manažerskými systémy včetně ISO 14001.

Seminář Revize norem ISO 9001 a ISO 14001 - poprvé v nových prostorách

V současné době je téma revize normy ISO 9001 velmi aktuální a to především díky již zveřejněnému návrhu DIS - ISO 9001:2015.

Jaké jsou hlavní změny? Zvýšený důraz na výsledky zlepšování, na zvažování a vyhodnocování rizik v procesech, na zpětnou vazbu nejen od zákazníků, zvýšenou míru zapojení vrcholového managementu, usnadnění integrace a větší flexibilitu ve smyslu stanovené dokumentace. Hlavním cílem je prospět organizacím, které sledují několik norem, umožnit efektivní a standardní vývoj norem systémů managementu a zlepšit jejich sbližování a kompatibilitu.

Lektor: Ing, Tomáš Máčel, Kvality Manažer Bureau Veritas

Norma ISO 9001 je nepoužívanější a neznámější normou, kterou používají miliony organizací po celém světě. Její revize umožní integraci s jinými normami a přináší další generaci vývoje manažerských systémů. Je zaměřena nejen na výrobní firmy, ale i na stále rostoucí odvětví služeb. Novinkou je zaměření nejen na podnikatelský sektor, ale i na státní organizace.

Ing. Tomáš Máčel, Technický Manažer Bureau Veritas, upřesňuje:
,,Nová struktura normy ISO 9001 se již promítá i do obsahu změn ostatních manažerských systémových norem. Velká změna se rovněž týká zaměření a uzpůsobení normy nejen na produkt, ale i na nabízené služby. Ty musí být dodány podle zadání a ke spokojenosti zákazníka. Proto je nově uspořádaný obsah normy zaměřen i na organizace zajišťující služby tzn., že systémovou normu a její aplikaci mohou plně využít nejen firmy, ale i státní organizace, které služby nepochybně nabízejí a zajišťují."

Vzhledem k velkému zájmu byli účastníci rozděleni do dvou skupin a i přes náročnější organizaci se setkal s velmi pozitivními ohlasy. Díky stále pokračujícímu zájmu jsme pro vás připravili další semináře, zaměřené na revize norem v těchto termínech:

- 23. října
- 20. listopadu
- 10. prosínce.

Více:
www.bvtraining.cz/aktuality/revize-norem-iso-9001-a-iso-14001/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů