Úterý, 19. března 2024

Nejvyšší čas přihlásit se na Kurz Aplikované CHemické Legislativy

Kurz je zaměřen na aktuální dění v oblasti chemické legislativy...

Nejvyšší čas přihlásit se na Kurz Aplikované CHemické Legislativy

Chemický zákon č. 350/2011 Sb. ve znění pozdějších předpisů, nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) nařízení (ES) č. 1278/2008 (CLP), zákon o biocidních přípravcích č. 120/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů a její dopady na podnikatelskou sféru a mnoho dalších. Kurz je veden renomovanými odborníky s mnohaletými praktickými zkušenostmi. Tento kurz je možno zařadit do rámce firemního vzdělávání pracovníků za účelem dalšího vzdělávání.

Již tradičně, jako každý rok, proběhnena podzim, v pořadí již 19. Kurz Aplikované CHemické Legislativy, který mnozí z účastníků znají pod názvem ,,KACHLE". Kurz se bude konat 14. - 15. října 2015 v Brně v hotelu Continental a 20. - 21. října 2015 v Praze v hotelu Krystal.

První den programu bude zaměřen především na témata týkající se nařízení (ES) č. 1907/2006 REACH se zaměřením na sestavování bezpečnostních listů - poslední novelizace tohoto nařízení (nařízení ES č. 830/2015). Dále pak nařízení (ES) č. 1272/2008 CLP se zaměřením na klasifikaci nebezpečnosti chemických látek a směsí, jejich označování a balení.V další části se budeme věnovat tvorbě a použití expozičních scénářů, a takénovele odpadového zákona č. 185/2001 Sb.

Druhý den programu bude na téma novely zákona č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií a z ní plynoucí povinnosti, nařízení (ES) č. 528/2012 o dodávání biocidních přípravků na trh a jejich používání. V neposlední řadě, se zaměříme také na velice problematickou oblast skladování nebezpečných chemických látek a směsí.

Kurzu je veden renomovanými lektory s mnohaletými teoretickými, ale i praktickými zkušenostmi s danou problematikou, jmenovitě Ing. Oldřich Petira CSc., Ing. Lenka Lišková z Výzkumného ústavu organických syntéz a.s., Ing. Lenka Frišhansová z Výzkumného ústavu bezpečnosti práce v.v.i., Ing. Radka Vokurková ze společnosti ConsultEco s.r.o., zástupci České inspekce životního prostředí a Bc. Ing. Zdeněk Konrád Ph.D. z DEKRA CZ a.s.

Pozvánka s přihláškou ke stažení zde (ve formátu .pdf)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů