Úterý, 19. března 2024

OP Rybářství vyhlásil první výzvy za 280 milionů korun

OP Rybářství vyhlásil první výzvy za 280 milionů korun

Ode dneška do 3. listopadu 2015 mohou zájemci žádat o podporu na projekty v rámci první a druhé výzvy Operačního programu Rybářství 2014 - 2020. Kromě investic do akvakultury, zpracování produktů, inovací a recirkulačních zařízení je možné získat dotaci také na vysazování úhoře říčního.

V rámci první výzvy je možné žádat o podporu na projekty zaměřené na vývoj a zavádění inovací, případně zdokonalených produktů. Žádosti mohou být také podány na projekty zaměřené na vybudování moderních recirkulačních zařízení a průtočných systémů s dočišťováním za účelem zvýšení produkce kvalitních ryb. Dále je možné podpořit zvýšení podílu i sortimentu zpracovaných sladkovodních ryb, modernizaci podniků a výstavbu zpracoven ryb. Příjemci podpory u první výzvy mohou být fyzické nebo právnické osoby.

V rámci druhé výzvy žadatelé mohou předkládat projekty, které jsou zaměřeny na vysazování úhoře říčního ve formě monté nebo rozkrmeného mladého úhoře do vybraných rybářských revírů v povodí řeky Labe a Odry. Příjemci podpory u druhé výzvy jsou podniky, které jsou uživateli vybraných rybářských revírů. Podpora může být také poskytnuta rybářským svazům a rybářským spolkům, a dále firmám, které mají smluvní vztah s rybářskými svazy a rybářskými spolky, které jsou uživateli vybraných rybářských revírů.

Příjem žádostí pro obě výzvy bude probíhat od 21. 10. 2015 do 3. 11. 2015 do 13 hodin. Na obě výzvy je vyčleněno z eurofondů zhruba 280 milionů korun. Další výzvy jsou v OP Rybářství plánovány na jaro 2016.

Všechny Žádosti o podporu budou přijímány elektronicky prostřednictvím Portálu farmáře bez nutnosti osobní účasti žadatele na regionálním odboru Státního zemědělského a intervenčního fondu.

Úplné znění výzev je k dispozici na www.eagri.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů