Čtvrtek, 28. března 2024

NEJ inovátor 2015

Vyhlášení NEJ inovátor 2015 proběhlo 25.11.2015 v Centru AdMaS.

NEJ inovátor 2015

Druhý ročník nebyl pro nás už tak úspěšný, ale i třetí místo v NEJ inovátor 2015 úspěchem je, když si uvědomíme, kdo v hodnocení skončil za námi. Poděkování pořadatelům za hezký připravený večer a ceny.

NEJinovátor 2015
zdroj: http://nejinovator.cz/tiskova-zprava-nejinovatorem-jihomoravskeho-kraje-2015-je-spolecnost-flowmon-networks-a-s/

Pro nás je z vyhodnocení důležitá zpětná vazba - to, že víme, co děláme dobře - struktura, kultura, atd. a také, kde máme slabiny, a na co se zaměřit - uvádění do praxe a design výrobků. Nejvíce bodů jsme ztratili právě v této oblasti.

Něco o soutěži

Ocenění NEJinovátor Jihomoravského kraje 2015 je udělováno organizaci s nejlepším řízením inovací a sídlem, či významnými aktivitami v Jihomoravském kraji. ,,Do soutěže se přihlásilo téměř 200 firem, u nichž odborná porota posuzovala význam inovačních aktivit pro region Jihomoravského kraje, úroveň spolupráce s akademickou sférou, vztahy vůči zaměstnancům i zákazníkům, či vliv na reprezentaci kraje v zahraničí," objasnil systém hodnocení prvního kola David Šeich, předseda Unie malých a středních podniků ČR, která soutěž vyhlašuje.

Soutěž podpořil Jihomoravský kraj, který dlouhodobě usiluje o pozici lídra v oblasti inovací v ČR. ,,Kvalita a vysoký počet účastníků soutěže potvrzuje, že podpora vědy, vývoje a inovací Jihomoravským krajem je cesta správným směrem. Inovativní firmy jsou stabilnější, mají vyšší šanci prosperovat a přitahují investice ze zahraničí, což má klíčový vliv na celou ekonomiku regionu a přispívá k jeho prosperitě," uvedl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Novinkou letošního ročníku je kategorie Nejlepší malá firma roku pro firmy, které zaměstnávají méně než 50 zaměstnanců. Titul získala společnost MSR Engines s.r.o., výrobce unikátního JetSurfu, který díky závodnímu motoru umožňuje surfování o rychlosti až 55 km/h. Speciální cena Skokan roku byla udělena firmě PLASMAMETAL, spol. s r.o., která disponuje technologií plazmového nanášení vrstev.

TOP 10 soutěže NEJinovátor Jihomoravského kraje 2015
1. FlowMon Networks, a.s.
2. STROJÍRNA OSLAVANY, spol. s r.o.
3. ASIO, spol. s r.o.
4 KULIČKOVÉ ŠROUBY KUŘIM,a.s.
5. LIKO-S, a.s.
6. Frentech Aerospace s.r.o.
7. ENBRA, a.s.
8. MSR Engines s.r.o.
9. MERCI, s.r.o.
10. MESING, spol. s r.o.

NEJ inovátor 2015

Ing. Karel Plotěný

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů