Úterý, 19. března 2024

Třetí největší pivovarnická soutěž světa má vítěze, český minipivovar uspěl v mezinárodní konkurencí

Třetí největší pivovarnická soutěž světa má vítěze, český minipivovar uspěl v mezinárodní konkurencí

Stovky malých i velkých pivovarů se utkaly v Českých Budějovicích o titul Zlatá pivní pečeť 2016. Pořadatelé třetí největší degustační akce svého druhu na světě nyní ohlašují vítěze. Hlavní cenu získal Světlý nefiltrovaný ležák 11 % - Jan Wünsch z Pivovaru Jílovice. Na správný průběh degustací dohlížela již patnáctým rokem nezávislá certifikační společnost Bureau Veritas. Soutěž s rekordní účastí pivovarů se konala od 1. do 5. února 2016 v rámci Mezinárodního pivního festivalu.

Absolutní vítěz vaří pivo teprve půl roku

,,Jak vidno, i minipivovary umí v anonymních degustacích zdatně konkurovat nadnárodním gigantům. Jílovický nefiltrovaný ležák byl velkým letošním překvapením. O to senzačnější bylo, že tento pivovar z Novohradských hor začal vařit pivo teprve před půl rokem," říká generální ředitel Jakub Kejval z certifikační společnosti Bureau Veritas. Stříbrnou Hlavní cenu získala Krušovická světlá desítka, bronzový byl další malý jihočeský minipivovar - světlý ležák Lyer z Modravy.

Účast pivovarů byla letos rekordní

Degustací se účastnilo rekordních 225 pivovarů ze tří kontinentů, které bojovaly v desítkách soutěžních kategoriích. Do degustačních soutěží o Zlatou pivní pečeť se letos přihlásilo 1110 piv a ciderů. Oproti loňsku zaznamenaly degustační soutěže Zlatá pivní pečeť kvantitativní nárůst o 20% v počtu přihlášených pivovarů (225 letošních oproti 186 loňským) a 30% nárůst v počtu přihlášených piv (1110 letošních oproti 849 loňským). Počet zahraničních účastníků se oproti loňsku zvýšil také zhruba o 30%, z loňských 51 na letošních 65).

Veškeré aktuální informace http://www.pivnipecet.cz/

Další zajímavé akce http://www.vcb.cz/kalendar

pivo

Na druhém místě se umístilo pivo Zlatý Bažant Tmavé (Heineken, Slovensko). Na snímku zleva M. Slávik, výrobně technický ředitel Heineken SK, J. Kejval, generální ředitel Bureau Veritas.
foto: Aleš Motejl

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů