Pátek, 26. dubna 2024

Krajský den včely opět v Oldřichově v Hájích

Krajský den včely opět v Oldřichově v Hájích

Ochutnávka různých druhů medu, seznámení s dalšími včelími produkty, i s tím, co takové včelaření vlastně obnáší, možnost procházky po včelí naučné stezce, Včelí pohádka divadla Rolnička a řada dalšího bude na programu letošního Krajského dne včely a mladých včelařů.

Ten proběhne na tradičním místě v Ekocentru Oldřichov v Hájích v sobotu 11. června od 9.30 hod. do 15.00 hod.

,,Včelařství je významné odvětví, které bezprostředně ovlivňuje zemědělskou produkci. Bez opylování by planě rostoucí i kulturní rostliny z výrazné části vymizely," uvedl Vladimír Davídek, předseda Okresní organizace Českého svazu včelařů Liberec, která je hlavním pořadatelem již dvanáctého ročníku této zajímavé akce.

,,Den včely bude připraven nejen pro včelaře, ale i pro rodiny s dětmi, které chtějí strávit příjemný den a poznat mnoho zajímavého ze života tohoto užitečného hmyzu. Pro děti bude připravena řada her a tvůrčích dílen. Včelaři si budou moci zakoupit včelařské vybavení. Dorazí i polský prodejce," doplnil Vladimír Davídek.

Akce, na kterou není třeba platit vstupné, je finančně podpořena z rozpočtu Libereckého kraje. Vedle kraje a včelařů se na přípravě akce podílí také Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje (STŘEVLIK).

ikona souboruPlakát k akci

Více k místu konání pak na www.strevlik.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů