Čtvrtek, 28. března 2024

Navržené zvýšení částky za výkup pozemků pro vodní dílo Skalička vláda schválila

Navržené zvýšení částky za výkup pozemků pro vodní dílo Skalička vláda schválila

Vláda schválila návrh Ministerstva zemědělství zvýšit náhraduza nestavebnípozemkyv místě pod stálou vodní hladinou v zátopě připravovaného vodníhodíla Skalička. Místo původních 94 korun to bude 150 korun za metr čtvereční.

,,Zásady majetkoprávního vypořádání vodního díla Skalička z loňského prosincebyly určeny podle jednotlivých typů nemovitostí. Náhrada za nestavebnípozemky v zátopě činila 94 korun za metr čtvereční. Obyvatelé a zástupci dotčených obcí však požadovali tuto částku zvýšit, aby byla obdobnájako u vodního díla Nové Heřminovy, tedy 149 korun. My jsme navrhli částku zvýšit na 150 korun za metr čtvereční, což dnes kabinet schválil. Výkupy nemovitostí tak mohou v dohledné době začít,"řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Ministerstvo zemědělství si od tohoto navýšení slibuje lepší průchodnost a akceptovatelnost majetkoprávního vypořádání vodního díla Skalička.Navýšenímnáhrady vzrostou celkové finanční prostředkyna výkupy o 130 milionů korun, tedy na 650 milionů korun. Výkupybudou trvat do roku 2020.

Povodí řeky Bečvy je z hlediska povodňových rizik jedním z nejexponovanějších v České republice, je proto nezbytné problematiku v této lokalitě vyřešit co možná nejdříve.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů