Úterý, 19. března 2024

Pražští studenti představí alternativní pojetí vánočních svátků

Pražští studenti představí alternativní pojetí vánočních svátků

Studenti Vysoké školy ekonomické v Praze chtějí nahradit vánoční stres a konzumní pojetí Vánoc klidem a zodpovědným přístupem. 29. listopadu proto chystají v žižkovském ateliéru Prostor 39 akci pro veřejnost, kde ukážou, jak si mladí lidé představují předvánoční čas a jeho prožití v duchu udržitelnosti.

,,Cílem akce je sdružit v příjemném prostředí lidi se zájmem dělat věci trochu jinak a vyzvat je k diskuzi. Ráda bych proto pozvala všechny, kteří mají blízko k tématu udržitelné společnosti nebo ty, kteří se o těchto hodnotách chtějí něco dozvědět," řekla Laura Brožíková, hlavní koordinátorka projektu.

Hlavním bodem programu bude takzvaný swap. Jedná se o stále více populární formu výměny nevyužívaných věcí, díky níž je omezeno zbytečné vyhazování a nákup nového zboží. ,,Zájemci mohou na akci přinést zimní oblečení, knihy či dětské hračky, které již nepotřebují, ale jsou stále v dobrém stavu. Z věcí, které donesli ostatní si pak zase mohou cokoliv bezplatně odnést," vysvětlila Laura Brožíková.

V neobyčejném prostředí coworkingového centra se mohou návštěvníci dále zúčastnit přednášek pokrývajících tématiku udržitelných Vánoc, zabalit si své již nakoupené dárky nebo si při poslechu živé hudby s přáteli vychutnat první předvánoční svařené víno. Na místě bude také občerstvení připravené v duchu šetrných vánočních svátků.

Akce se uskuteční v pátek 29. listopadu 2019 od 16:00 v centru Prostor 39, Řehořova 33/39, Praha-Žižkov. Doporučené vstupné je 100 Kč. Předpokládaný konec bude o půlnoci.

V případě jakýchkoliv otázek se neváhejte ozvat.
Mail: vanocni.swap@gmail.com

Fb event: https://www.facebook.com/events/1345486015620011/

Laura Brožíková

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů