Úterý, 19. března 2024

Výhru 20 tis. Kč si z projektu Kapku šetřím po celý rok odnáší Základní škola Křižanov

Výhru 20 tis. Kč si z projektu Kapku šetřím po celý rok odnáší Základní škola Křižanov

První ročník vzdělávacího projektu Kapku šetřím celý rok zná svého vítěze. Tím se stala ZŠ a MŠ Křižanov. Výhru ve výši 20.000 Kč osobně převzal ředitel Mgr. Daniel Ubr, který ji dle svých slov použije pro děti, které se do projektu aktivně zapojily.

"Celkem se do projektu, který bude pokračovat i ve školním roce 2020/2021, zapojilo téměř 20 škol s více než 1000 žáky," doplňuje koordinátorka projektu Alena Vojtková. Žáci se hravou formou seznámili s důležitostí ochrany přírody a s možnostmi úspor za pitnou vodu - při koupání, sprchování, nebo čištění zubů. Pomocí detektivního příběhu se pak vypravili zachránit vodu v krajině a na závěr si formou tematického pexesa vědomosti zopakovali.

Myšlenka vzdělávacího projektu vznikla v dubnu minulého roku v návaznosti na celosvětový den vody. ,,V průběhu tří hracích kol nám od dětí dorazily stovky odpovědí, kde děti popisovaly, co se díky projektu naučily. Přesvědčili jsme se, že má projekt obrovský smysl, a proto jsme se rozhodli v něm pokračovat a rozšířit jej v budoucnu v podobné formě i pro střední školy," dodává Alena Vojtková s tím, že jedinou překážkou celoplošného rozšíření je financování projektu. Nevylučuje, že se bude snažit získat podporu od organizací nebo úřadů, které se zaměřují na ekologické a vzdělávací projekty.

Další ročník projektu bude startovat na podzim tohoto roku. Pro základní školy již byl otevřen registrační formulář, který najdou na webu http://www.kapkusetrim.cz v sekci Školy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů