Čtvrtek, 28. března 2024

Vodovodov je školám k dispozici

Vodovodov je školám k dispozici

V září minulého roku hradecké vodárny otevřely interaktivní expozici o vodárenství. V těchto dnech je expozice kompletně dokončena, a jakmile to situace dovolí, přijme první návštěvníky.

Celá expozice je hravým prostorem, který přibližuje a představuje dětem i veřejnosti vodu v mnoha jejich formách a podobách, vodu v přírodě, vodu v průmyslu i historii hradeckého vodárenství. Celá expozice bude k dispozici pro školy zdarma.

,,Před mnoha lety vznikla první myšlenka přiblížit obor vodárenství široké veřejnosti od těch nejmenších až po tu odbornou. Před dvěma lety jsme se pak rozhodli využít tento prostor a vybudovat interaktivní expozici o vodě," přibližuje myšlenku Jiří Šolc, ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové. "Jakmile to nařízená hygienická opatření dovolí, bude možné expozici navštívit".

"Snažili jsme se celou expozici vytvořit tak, aby byla nadčasová, variabilní a podporovala v dětech i veřejnosti hravost, spolupráci a kreativitu. V prostorách výstavy se snoubí moderní technologie s přírodou," doplňuje Jakub Hanzl, generální ředitel Královéhradecké provozní, a.s.

V první místnosti, věnované vodě v přírodě, rostou květiny, které každá jiným, ale vždy zajímavým způsobem pracují s nedostatkem vody. Do druhé místnosti věnované vodě v průmyslu se symbolicky prochází skrz česle - jednoduchá "síta", která oddělují přírodu od průmyslu a naopak.

Víte, že VODOVODOV je palindrom stejně jako nedávné datum 12.02.2021? A co dalšího se můžete v našem VODOVODOVu ještě dozvědět? Malou ochutnávku naleznete ve videu na webových stránkách.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů