Středa, 24. dubna 2024

Ekologičtí aktivisté zablokovali v Británii sklady McDonald's, bojují proti masu

Ekologičtí aktivisté zablokovali v Británii sklady McDonald's, bojují proti masu

Ekologičtí aktivisté z hnutí Animal Rebellion zablokovali v Británii čtyři distribuční centra restauračního řetězce McDonald's, která zásobují celkem asi 1300 poboček rychlého občerstvení. Informovala o tom agentura Press Association. Po vedení firmy požadují, aby do roku 2025 začala zákazníkům nabízet pouze menu vytvořené z rostlinných složek. Chov zvířat na maso a mléko totiž podle nich velkou měrou přispívá ke globálním změnám klimatu.

"Rozhodli jsme se protestovat, abychom dali globálním korporacím najevo, že se musí změnit," napsalo hnutí Animal Rebellion na twitteru. Jeho cílem je upozornit na utrpení zvířat a dopady masového chovu na klima a odlesnění.

Aktivisté dnes brzy ráno nákladními auty a bambusovými tyčemi zablokovali výjezdy z distribučních skladů ve městech Hemel Hempstead, Basingstoke, Coventry a Heywood. Podle nich to citelně zasáhne zásobování restaurací McDonald's po celé zemi.

"Masný a mlékárenský průmysl ničí naši planetu: způsobují zánik deštných pralesů, vypouštějí obrovské množství skleníkových plynů a každý rok zabíjejí miliardy zvířat. Jedinou udržitelnou a realistickou alternativou, jak nakrmit deset miliard lidí, je systém stravy založený na rostlinách," uvedl mluvčí Animal Rebellion James Ozden.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů