Sobota, 27. dubna 2024

Nextbike sezóna 2024 začínááá

Nextbike sezóna 2024 začínááá

Jaro klepe na dveře a dočkat se už nemůžou ani naše sdílená kola, která opět oživí ulice vašeho města. Po zasloužené zimní pauze do toho můžete opět šlápnout od 1. března v Přerově, Frýdku-Místku, Havířově, Kladně, Opavě, Písku, Říčanech, Mnichově Hradišti a Zlíně. Česká Třebová se k nám přidá 4. března a navíc se poprvé kola objeví i v Jičíně!

Přerov loni doslova zabodoval, když ve výpůjčkách prakticky okamžitě předstihl do té doby první Opavu a držel se na špičce v rámci České republiky po celý rok. ,,Už v prvním měsíci jsme byli na třetí příčce, dvakrát jsme byli druzí a třikrát jsme si odvezli zlato v konkurenci ostatních měst," hrdě sděluje Tomáš Navrátil, náměstek přerovského primátora pro dopravu.

V Písku zase nextbikery čeká novinka v podobě elektrokol. ,,Novinkou pro letošní sezonu bude patnáct elektrokol s vyměnitelnou baterií a dojezdem padesát kilometrů,,, uvedl místostarosta Písku Josef Soumar.

Během zimy jsme naše kola nechali prohlédnout a vyladit, takže jsou jako nová a připravená vám opět dělat společnost na cestách. Rozšiřujeme se do nových měst a neustále vylepšujeme naše služby, což jen dokazuje, že sdílená kola jsou stále oblíbenější formou dopravy, co do flexibility, rychlosti i ceny. Ve většině měst, máš totiž prvních 15 minut vždycky zdarma, v Praze s lítačkou 2x 15 minut denně zdarma a s MultiSportkou dokonce 2x 60 minut zdarma. A pozor! Benefity se sčítají!

Ať už jste zapálení nextbikeři nebo jen občasní jezdci, kteří hledají nový způsob, jak prozkoumat své město, nextbike je vždycky po ruce. Tak naskočte do sedla nextbiku a objevte kouzlo města na dvou kolech, s větrem ve vlasech, flexibilně, rychle a s ohledem na naši planetu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů