Úterý, 30. dubna 2024

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Řetězec PENNY zavádí další chytrá řešení, která umožní zákazníkům výhodně pořídit potraviny a zároveň pomáhají v boji proti zbytečnému plýtvání. Nově bude ve 221 prodejnách v rámci projektu ,,Neplýtváme s PENNY" nabízet s 50% slevou balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby. ,,Neplýtváme s PENNY" navazuje na zapojení do platformy Nesnězeno, jejímž prostřednictvím jsou výhodné balíčky k mání ve 200 obchodech PENNY. Zákazníci tak mohou výhodně nakoupit, a současně se zapojit do boje proti plýtvání v celé síti PENNY.

,,Zákazníci mají o úsporná řešení velký zájem, proto přemýšlíme nad dalšími inovacemi, které bychom mohli rychle a jednoduše na prodejnách zavádět. Novinky jsou výhodné pro obě strany. Zákazníci mohou nakoupit ještě výhodněji nad rámec aktuálních slev a my prodáme potraviny, které by jinak přišly nazmar," popisuje vedoucí oddělení kvality PENNY Petr Baudyš.
Zvýhodněné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby výrazně rozšiřují již zavedenou a velmi úspěšné zapojení PENNY do platformy Nesnězeno. Balíčky Nesnězeno nabízí PENNY jako jediný řetězec v Česku ve 200 prodejnách a rezervovat si je zákazníci mohou přes mobilní aplikaci. Pro ty, kteří nemají chytrý telefon nebo aplikaci nevyužívají, je tu právě nová aktivita. Podobné balíčky si od 19. 4. zákazníci mohou pořídit i napřímo v dalších 221 obchodech. ,,Pro naše vlastní balíčky si zákazníci mohou jednoduše dojít přímo do obchodu bez toho, že by si balíček objednávali předem v aplikaci," dodává Petr Baudyš.
Výhodné balíčky obsahují především pečivo z předchozího dne, ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeny s blížícím se datem spotřeby. Cena balíčku je 79 Kč, ale hodnota zboží v balíčku je minimálně dvojnásobná. Takže zákazník získává slevu nejméně 50 procent. V PENNY přitom na základě dosavadních zkušeností očekávají, že o výhodné balíčky bude mezi spotřebiteli velký zájem - v rámci Nesnězeno si jich spotřebitelé odnesli již téměř 61 000.
V PENNY nepřijdou nazmar ani neprodané rohlíky. Druhý úsporný projekt ,,Rohlík na strouhanku" se soustředí na zužitkování staršího pečiva. Rohlíky, které se neprodaly čerstvé, PENNY zabalí do pytlíku po 10 kusech a za 13,50 Kč je nabídne pro domácí přípravu strouhanky. Cenově přitom starší pečivo vyjde na zhruba polovinu toho, co strouhanka přímo od výrobce. ,,Strouhanka se doma ze suchého bílého pečiva, které se nesnědlo a ztvrdlo, připravovala dříve zcela běžně. Dnes ale zákazníci kupují spíš tolik, co skutečně spotřebují, takže tolik zbytků nemají," vysvětluje Petr Baudyš.
V rámci boje proti plýtvání daruje PENNY pravidelně trvanlivé potraviny i drogistické zboží potravinovým bankám. Zeleninu a ovoce, které už kvůli přísným požadavkům nechce nabízet zákazníkům, pak věnuje PENNY zoologickým zahradám. Zaměstnanci vytřídí kusy ovoce a zeleniny nesplňující estetickou kvalitu nebo je potřeba je zkonzumovat v co nejkratší době, přičemž toto ovoce a zelenina i nadále splňují všechny zdravotní normy a pro zvířata jsou zcela nezávadné. Do projektu PENNY pro ZOO je zapojeno přes 30 zahrad v Česku.
Nový projekt PENNY balíčků nahrazuje starší nabídku bedýnek s ovocem a zeleninou druhé jakosti. Na příkladu Nesnězeno se totiž ukázalo, že zákazníci vítají možnost výhodně nakoupit nejen ovoce a zeleninu, ale i další potraviny.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů