Pondělí, 29. dubna 2024

Zloději ve sběrně na Sokolovsku ukradli stříbro a zlato za milion

Zloději ve sběrně na Sokolovsku ukradli stříbro a zlato za milion

Stříbro a zlato za téměř milion korun ukradla údajně pětice zlodějů ve sběrně druhotných surovin na Sokolovsku. Oznámil to dnes mluvčí krajské policie Jakub Kopřiva. Skupinu podezřelých - tři muže a dvě ženy - policisté zadrželi. Obviněným hrozí až pět let vězení.

Trojice mužů ve věku 40, 44 a 53 let společně s dvěma ženami ve věku 40 a 49 let letos v polovině února vnikla podle policie do sběrny na Sokolovsku. Do objektu se dostali přes vyříznutý otvor ve střeše. Z kanceláře pak odcizili téměř 50 kilogramů čistého stříbra, několik dalších desítek kilogramů technického, tedy dosud nevyčištěného stříbra a také různé pozlacené kontakty.

Začátkem dubna v brzkých ranních hodinách policisté na různých místech v Karlovarském kraji zadrželi pětici podezřelých. Následně je obvinili z krádeže. "Na základě rozhodnutí soudu byla pětice osob vzata do vazby," uvedl Kopřiva. Čtyři z obviněných, kromě devětačtyřicetileté ženy, již byli v minulosti za krádeže pravomocně odsouzeni.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů