Pátek, 19. dubna 2024

Ve Strahovském klášteře ministr Ambrozek udělil tři nové ekoznačky

Ve čtvrtek udělil  ministr životního prostředí Libor Ambrozek dalším třem firmám certifikát, opravňující je užívat pro některé jejich výrobky ekoznačku Ekologicky šetrný výrobek. Dnešním dnem je tedy překonána hranice 300 označených výrobků, které splnily kritéria ekoznačky. Existuje již 31 výrobkových kategorií, v nichž uspělo 65 firem.
Ve Strahovském klášteře ministr Ambrozek udělil tři nové ekoznačky

 Jde o následující výrobky:

 REAL WC čistič – bezfosfátový přípravek se sníženou stékavostí, určený pro čištění sanitární keramiky. Je velmi účinný při odstraňování vodou nerozpustných usazenin a rzi. Má velice dobrou biologickou rozložitelnost a nízkou ekotoxicitu.

REAL je třetím výrobkem, pro který ZENIT Čáslav získává ekoznačku. Stává se tak nejúspěšnějším výrobcem v kategorii tekutých čisticích prostředků, v níž je označeno celkem devět výrobků.

Výrobce:  ZENIT Čáslav spol. s r.o., http://www.zenitldt.cz.

 VAILLANT  ECOTEC a ECOCOMPACT – závěsné kondenzační plynové kotle německého výrobce firmy Vaillant, které jsou také držiteli německé ekoznačky \"Modrý anděl\", mají velmi nízký obsah škodlivin ve spalinách a dosahují vysoké účinnosti v kondenzačním provozu. Firma Vaillant GmbH ze SRN je mnohonásobným držitelem ekoznačky SRN \"Modrý anděl\". Plynové kotle dovážené na náš trh společnost Vaillant pravidelně přihlašuje k hodnocení kritérií stanovených pro ekologicky šetrný výrobek a v současné době je dvojnásobným držitelem ekoznačky.

Dovozce: Vaillant spol. s r.o., Praha, http://www.topnatechnika.cz.

 VIADRUS HERKULES ECO – automatický teplovodní kotel na spalování biomasy, tedy pelet ze slisovaných dřevěných pilin, odřezků, případně i kůry nebo slámy. K jeho přednostem patří vysoká účinnost a také ekologické parametry spalování.

ŽD Bohumín, závod VIADRUS je již devítinásobným držitelem ekoznačky. Dosavadní označené kotle, ať již stacionární s atmosférickým hořákem nebo závěsné, spalují zemní plyn. Viadrus Herkules ECO je prvním označeným kotlem na spalování biomasy od tohoto českého výrobce.

Výrobce:  Železárny a drátovny a.s., závod topenářské techniky VIADRUS Bohumín, http://www.viadrus.cz.

 Další informace:
http://www.ekoznacka.cz

Zdroj: MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů