Čtvrtek, 18. dubna 2024

Agentura pro ekologicky šetrné výrobky předá na veletrhu ochranné známky EŠV

Vystavovatelé veletrhu ENVIBRNO patří mezi firmy, které se ucházejí o prestižní ocenění „Ekologicky šetrný výrobek“. Předání této ochranné známky proběhne také při zahájení letošního ročníku.

Agentura pro ekologicky šetrné výrobky předá na veletrhu ochranné známky EŠV

Vystavovatelé mezinárodního veletrhu ENVIBRNO patří již tradičně mezi firmy, které se ucházejí o prestižní ocenění „Ekologicky šetrný výrobek“. Předání této ochranné známky proběhne také při zahájení jedenáctého ročníku veletrhu pro tvorbu a ochranu životního prostředí.

V roce 2001 byla prestižní známka udělena  na veletrhu ENVIBRNO čtyřem českým firmám. Ocenění předal náměstek ministra životního prostředí ČR František Škoda společnostem: VLABO spol. s r.o., Litomyšl pro řady kancelářského nábytku \"office\" a \"manager\" a Dřevozpracující výrobní družstvo Jaroměřice nad Rokytnou pro kancelářský nábytek DVD. Známkou \"Ekologicky šetrný výrobek\" mohou být od roku 2001 označovány také závěsné plynové průtočné kotle LUNA BLUE, které vyrábí italská společnost BAXI a na český trh dodává firma K-Import, s.r.o., Brno. Poslední ze čtyř ocenění obdržela firma MISSIVA, spol. s r.o., Ústí nad Labem a její tekuté mýdlo RUBÍN. Společnost MISSIVA, vystavovatel veletrhu ENVIBRNO 2001, zajišťuje prostřednictvím svých prodejců zpětný odběr a recyklaci PE lahví, v nichž je bezfosfátové mýdlo dodáváno.

Program „Ekologicky šetrný výrobek“ byl v ČR zaveden v roce 1994 jako obdoba německé značky „Modrý anděl“ a dalších tzv. ekolabelingových systémů. Výrobky s tímto označením musejí splnit náročné požadavky a kritéria stanovená směrnicemi Ministerstva životního prostředí, které program garantuje. Známka \"Ekologicky šetrný výrobek\" je pro spotřebitele zárukou kvality a dodržení výrobních postupů šetrných k životnímu prostředí. Podle usnesení Vlády ČR je ekologická šetrnost výrobku jedním z kritérií pro výběr dodavatelů veřejných zakázek. Známkou \"Ekologicky šetrný výrobek\" je v současnosti označeno více než 250 produktů 44 firem.

Agentura pro ekologicky šetrné výrobky - odpovědný a výkonným orgán Národního programu označování ekologicky šetrných výrobků - přijímá a vyřizuje přihlášky žadatelů o propůjčení této ochranné známky. Více informací najdete na webových stránkách www.ceu.cz/esv.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů