Pátek, 26. dubna 2024

Česká technologie míří do Vietnamu

Česká technologie míří do Vietnamu

V rámci rozvojové pomoci ČR dodá do Vietnamu technologii na výrobu ekologického biohnojiva v celkové hodnotě 21 milionů Kč. Výrobní linka pro zpracování drůbežího trusu na organominerální hnojivo bude v provincii Hai Duong, která je vzdálena 60 km od Hanoje a 40 km od největšího vietnamského přístavu Hai Phong.

V této převážně zemědělské provincii chovají 8,5 milionu kusů drůbeže a 178 tisíc kusů prasat. Již nyní probíhá v JČC Strojní dílny s. r. o. České Budějovice výroba strojů a zařízení a první část dodávky technologie již míří do Vietnamu. Do září bude základní výrobní technologie dodána, do konce roku pak proběhne montáž a od 1.ledna 2005 bude zahájen základní zkušební provoz. V roce 2005 se vyrobí, dodá a namontuje dosoušení i expediční zařízení. Plný zkušební provoz celého závodu začne v lednu 2006, kdy se Vietnam stane první zemí ASEAN, která bude vyrábět podle českých patentů a za pomoci české technologie ekologické organominerální hnojivo.

Tato výroba bude trvale propagovat vysokou úroveň, originalitu a nápaditost české vědy, technologie i výrobců v Asii a pomůže Vietnamu nejen zlepšit kvalitu zemědělství, ale také chránit životní prostředí od následků chemických hnojiv. Po zahájení provozu se stane závod v Hai Duong pilotním příkladem pro všechny země ASEAN a je velká pravděpodobnost, že odborníci z Asie po prohlídce fungujícího výrobního zařízení projeví zájem o tuto špičkovou českou technologii vyrobenou podle patentů výrobního družstva Ekobioprogres a podle technické dokumentace Agroprojektu. Realizátor akce JČC Strojní dílny pověřily marketingovou firmu WMC, která se specializuje na Vietnam a prezentuje tam 65 českých výrobců.

Zdroj: Technik

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů