Pátek, 29. března 2024

Rakouské dráhy pokračují v zavádění EMAS

Rakouské dráhy pokračují v zavádění EMAS
\"Rakouské

Pro pokračování validačního procesu, který Rakouské dráhy (ÖBB) rozběhly koncem 90. let, si společnost vybrala železniční stanici Vídeň - západ. Zavádění EMAS bylo odstartováno provedením úvodního environmentálního přezkoumání na konci roku 2003. ÖBB se tímto krokem zároveň zapojily do projektu ÖkoBusinessPlan Wien podporovanému a financovanému právě rakouskou metropolí.

\"ŽelezničníVýhody zavádění EMAS na drahách pociťuje denně na 70 tisíc cestujících, přepravovaných ve zhruba 220 vlakových soupravách. Bylo učiněno mnoho opatření s cílem zlepšit environmentální chování na železničních stanicích. Zejména došlo k instalaci kontejnerů na tříděný odpad, neboť právě třídění odpadu je hlavním bodem, na který se dráhy v první fázi \"ozeleňování\" zaměřují.

Mezi další uskutečněná opatření patří instalace filtrů ke snížení znečištění z odlučovačů olejů, projekt recyklace stavebního materiálu nebo vydání zelené knihy pro ochranu přírody v okolí železničních tratí.

Více informací naleznete na adrese http://www.oebb-umwelt.at.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů