zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Evropané nejvíce důvěřují ovoci a zelenině, nejméně „podřadným“ potravinám

19.04.2004
Zemědělství
Evropané nejvíce důvěřují ovoci a zelenině, nejméně „podřadným“ potravinám

Míra důvěry spotřebitelů k potravinám je vysoká ve Velké Británii, Dánsku a Norsku, nízká v Itálii a Portugalsku a poměrně nízká v Německu. Z průzkumu také vyplývá, že v těchto zemích jsou spotřebitelé nejskeptičtější k masným výrobkům, prodejnám rychlého občerstvení a zpracovatelům potravin. Tyto poznatky jsou uvedeny v nedávno zveřejněné studii „Důvěra k potravinám v Evropě, komparativní analýza“. Výzkumná zpráva předkládá údaje získané z průzkumů provedených v těchto šesti zemích. Studie byla realizována v rámci projektu Důvěra k potravinám v EU (2002–2004), jehož cílem bylo zmapovat důvody a důsledky rozdílné míry důvěry spotřebitelů k potravinám. Kromě průzkumů byly v těchto šesti zemích a na úrovni EU provedeny také institucionální studie. Iniciativa spadá do rámce celkového unijního výzkumu spotřebitelského vnímání a chování, společensko-hospodářských a demografických faktorů a přijatelnosti typických potravinářských výrobků. Podrobnosti jsou na www.trustinfood.org.

Zdroj: Odpady

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
INISOFT s.r.o.
24
8. 2017
24.8.2017 - Seminář, školení
Liberec, Centrum Babylon Liberec
INISOFT s.r.o.
12
9. 2017
12.9.2017 - Seminář, školení
Praha, ČVÚT
INISOFT s.r.o.
12
9. 2017
12.9.2017 - Seminář, školení
Praha, hotel Globus
INISOFT s.r.o.
13
9. 2017
13.9.2017 - Seminář, školení
Olomouc, Vzdělávací centrum
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí