Sobota, 20. dubna 2024

Cena zdraví a bezpečného životního prostředí

Cena zdraví a bezpečného životního prostředí
Koncem dubna byly v Praze vyhlášeny výsledky soutěže Cena zdraví a bezpečného životního prostředí 2003, kterou každoročně organizuje Business Leaders Forum (BLF).

V posledním 13. ročníku s dosud nejvyšším počtem přihlášených 41 projektů uspělo jako vítězné tepelné čerpadlo MACH společnosti TC MACH, s.r.o. Tento projekt bude nominován i do Evropské ceny \"European Awards for the Environment\", kterou pořádá Evropská komise, stejně jako další dva z letošního vyhodnocení. Nominaci získal ještě projekt Ekobus -nový ekonomický a ekologický autobus společnosti NORDlogistic, a.s., a projekt Energetické a ekologické stavitelství společnosti ŽS Brno, a.s.., závod energetické a ekologické stavitelství.

Vzhledem k vysoké úrovni přihlášených projektů a šíři jejich záběru se porota rozhodla udělit další ocenění. Za ekologickou aktivitu municipality (podporu instalace solárních systémů) to byl Městský úřad Litoměřice, za ekologickou výchovu 6. mateřská škola Plzeň a za ochranu ovzduší snížením emisí díky regulaci a optimalizaci tahu komínů u středních a drobných zdrojů společnost Centropa Technology, s.r.o.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů