Pátek, 19. dubna 2024

Ambrozek chystá ekocertifikaci

Ambrozek chystá ekocertifikaci

Další nesmyslná značka? Tak zvaná dobrovolná certifikace je dobrý způsob, jak ze státu i soukromých firem vytáhnout peníze.

Teď se aktivita lidí zabývajících se hodnocením zaměřila na turistický průmysl.

Dál než do Evropy

Lidovecký ministr životního prostředí Libor Ambrozek se rozhodl, že připraví systém ekocertifikace služeb v cestovním ruchu. "Certifikace a označování aktivit v cestovního ruchu, šetrných k životnímu prostředí, bude jedním z významných témat evropské regionální konference Světové organizace cestovního ruchu (WTO)," píše se v tiskové zprávě mininisterstva životního prostředí.

O co jde? Ministerstvo připravuje certifikační systém pro udělování ekoznačky v oblasti cestovního ruchu. Samostatně dosažitelnou součástí systému bude oficiální ekoznačka platná v Evropské unii Květina. Český systém označování má ale pokrýt širší spektrum aktivit od malokapacitních venkovských ubytovacích zařízení, přes turistická informační centra a průvodcovské služby, až po značení turisticky kompaktních území, neboli ekologicky šetrných destinací.

"Český systém značení zároveň přesáhne úzce environmentální pohled a zahrne také sociální a kulturní aspekty," zní oficiální stanovisko ministerstva.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů