Středa, 24. dubna 2024

Nové firmy s oceněním Ekologicky šetrný výrobek

Českou ekoznačku „Ekologicky šetrný výrobek“ z rukou ministra Ambrozka v pátek 3.6.  obdržely firmy:
Nové firmy s oceněním Ekologicky šetrný výrobek

KORONA Lochovice, spol. s r.o., za šedou lepenku  ze sběrového papíru a výrobky z ní, zejména krabicové a kancelářské pořadače.

Korona používá ve výrobě recyklovaný papír již delší čas, poprvé ale bude moci na své vybrané výrobky používat i ekoznačku. Navíc recyklovaný papír zavádí i do dalších prvků svého sortimentu. Společnost zprovoznila rovněž moderní plně automatickou výrobní linku, která zaručuje značné úspory energií při výrobě.

VLABO, s.r.o. Litomyšl za výrobek VLABO HOSPITAL - nábytek pro zdravotnická zařízení.

Zdravotnický nábytek VLABO HOSPITAL tvoří početný soubor nábytkových prvků, které je možné vzájemně kombinovat. Umožňují tak tvorbu nejrůznějších funkčních celků pro interiéry nemocnic, lékařských ordinací, ústavů sociální péče apod. Nábytek VLABO HOSPITAL je zákazníkům dodáván dokonce se čtyřletou zárukou. 

Ing. Vladislav Uličný – INTEXT, z Krnova za nábytek pro interiéry.

Oceňovaný soubor nábytku zahrnuje vysoké skříně, nízké skříňky policové i zásuvkové, kancelářské a jídelní stoly, jednolůžkové postele. Firma přizpůsobuje dodávky konkrétním požadavkům zákazníka.

Thermona, spol. s r.o.,  ze Staré Osady u  Zastávky u Brna za THERM TRIO 90,  plynový závěsný nástěnný kotel.

THERM TRIO 90 je závěsný teplovodní průtočný kotel na zemní plyn určený k vytápění větších objektů. Má modulovaný výkon v rozsahu od 36 do 90 kW. Jednotlivé kotle lze zapojit do kaskády a získat tak výkon až 1,44 MW. Pro udělení ekoznačky „Ekologicky šetrný výrobek“ je však nejdůležitější, že při všech zkouškách prováděných ve Strojírenském zkušebním ústavu v Brně tento kotel potvrdil, že splňuje stanovené hodnoty emisí CO, NOx a rovněž vysokou účinnost.

STARKON Nová Říše  spol. s r.o.,  Bohuslavice u Telče za ARMY PROFI  kancelářský nábytek.

Nábytek má široké využití. Poslouží zejména v kancelářích. Jak název napovídá, dnes je dodáván především pro Armádu ČR a Policii ČR. Základním materiálem je nosná oboustranně laminovaná dřevotřísková deska, která splňuje požadavky na vysoký stupeň odolnosti proti opotřebení a především kritérium velmi nízkého obsahu formaldehydu. Z hlediska designu tvoří tento nábytek jednoduché sestavy, složené ze skříní, stolů, kontejnerů a konferenčních stolků.

Podrobnější informace:

http://www.ekoznacka.cz

http://www.korona.cz

http://novarise.starkon.cz

http://www.thermona.cz

http://www.vlabo.cz
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů